I spend my days in a dreamy haze thinking of what to do

Ja dags att berätta om vår dag i Edinburgh.
Började med att det spöregnade när vi var i vårat rum. Annie tittar sen ut och det har slutat regna och säger då -man behöver nog ingen jacka, så vi går iväg med bara varsin tunn kofta och ett paraply. Går in till stan och sen till west end för att lämna in ett Cv på ett ställe vi sett förut, men när vi kommer dit så söker dom inte längre folk. Går då den ganska så långa vägen till busstationen och köper biljetter till Edinburgh. Vid halv fem tiden är vi framme och jag bestämmer att det kan vara smart att leta reda på Electric Circus som konserten skulle vara på vid sju, så vi vet var vi ska sen. Efter att det först varit strålande sol i Edinburgh börjar regnet ösa ner där och vi börjar frysa. Först efter några orienteringsmissar så hittar vi stället och går omkring ett tag där utanför och ser vilsna ut. Då börjar en karl prata med oss och frågar om vi också ska jobba där och jag får fram nej, men vi kollar bara stället, ska på konsert här ikväll typ. Ganska obekvämt.
Hittar tillsist ett café att värma oss på och när vi går in där är jag obekvämast i världen. Känns som alla stirrar på en och undrar vadfan jag gör där och när jag beställer mat och en kopp te får jag aldrig teet. Blir tvungen att gå och fråga efter det och hon i kassan tittar märkligt på mig och det känns som om jag skämmer ut mig ännu mer. Äter iaf den goodaste Chevré wrapen någonsin där, Forest Café hette det så är ni i Edinburgh måste ni absolut gå dit. 3 pund för den och 1 pund för en kopp te och helt vegetariskt/veganskt är allt där!
Beger oss sen till Electric circus igen och som tur är är det en liten kö, så vi behöver inte bekymra oss vid vilken dörr man ska köa. Dörrarna öppnas efter vi stått där i kanske 10 minuter och när vi kommer in får vi något slags kort det står Sailor Jerry på(eftersom det var det rommärket som ordnade konserten gratis) och hör hur dom sägr någonting om att man kan få en grartis drink för det i baren. Eftersom vi inte hörde riktigt vad dom sa och är så himla obekväma därinne eftersom det är bara vi och tio till än så länge typ, går vi och sätter oss och känner oss så obekväma att vi vill sjunka genom jorden. Då kommer karl vi träffade på utanför innan konserten och pratar med oss(han jobbar tydligen med sailor jerry) och frågar om vi hämtat ut drickan och om vi sett dokumentären om Sailor Jerry tatueraren som dom fått sitt namn ifrån. Det har vi inte så han drar oss till baren för att vi ska hämta ut våra drinkar. Annie hittar inte sitt kort, och jag vet inte vad jag ska fråga efter, han drar då in oss i ett kareoke rum där vi på en stor tv får se dokumentären tillsammans med tre andra tjejer. Vi sitter mest och babblar eftersom ljudet är så lågt att man inte hör något och när det gått tio minuter och filmen är klar tar vi mod till oss och frågar vad det är mn kan få för korten. Annie uppfattar coke och säger att hon tar en sån, och jag säger att jag tar samma. Så det är vad vi får, i dricksglas som är burkar, rom och cola, yey.
Vi går och ställer oss framför scenen och nu börjar det iallafall komma folk och vi känner oss inte längre lika obekväma. Efter två ganska så trista förband så börjar Mystery Jets äntligen börja spela vid tio tiden. och åh vad bra dom var, mycket grymare med mindre scen än när vi såg dom på Hinterland festivalen, och sångarna(och bröderna) är ju så grymt charmiga, Blanie med sina fina ben och piercing i näsan, och så Henry med finaste leendet. Börjar gilla dom mer och mer ju fler gånger jag ser dom live, längtar galet tills deras nya skiva släpps i juli. Det enda störande var att vi hade skottlands störigaste ungdomar framför oss, och precis innan MJ ska börja tränger det sig några andra jävlar sig fram och ställer sig precis framför oss. Inte ok.
Vill ni läsa mer om spelningen kan ni göra det på Idas och min musikblogg mondaytuesday.blogg.se
Efter spelningen är vi tvungna att skynda för att ta sista bussen till Glasgow, annars hade jag lätt velat stanna och kanske kunnat stöta på Mystery jets på stället och övertygat dom om att komma och spela i Sverige!

Klassiskt.

ofta önskar jag att jag också vågade en massor.

I think I'm in love

Mystery Jets igår i Edinburgh, fantastiskt. Mer text om dagen kommer snart, för det var allt bra en ganska komisk dag vissa gånger, och jag kände mig ganska obekväm ett par gånger

Och för att jag skulle bli glad om du skrev så till mig.

JA - fin kväll på vårat tak med nachos och drinkar
JA - fin kväll på the cellars med red stripe för bara två pund och sen sleazys
JA - för att detta stämmer helt klockrent in på mig.

If love is just a race then I never seem to get first place

Är i köket och tittar på medans Annie steker pannkakor. Och självklart kommer våran landlord in i köket när vi lyssnar på Jens på högsta volym, och precis när jag idag lånat ut 20 pund till Annie av den hyran vi skulle betalt till honom för mer än en vecka sedan. Men han frågade inte om den som tur var, men allt var bara jätteobekvämt.
Vi har lite småplaner på att åka till Belgien och gå på konsert den 4 juni, vi får se vad som händer med dom planerna. Idag har annars varit en fin dag, fortfarande stekhett ute, och vi gick in till stan och sen tillbaka. Och åt mozzarella, tomat och gurkmackor och drack saft på taket när vi kom hem.
Hjälp vad skillad hon är, nu vände min kamrat just en pannkaka genom att kasta upp den i luften, önskar också att jag var så cool.
Och juste på torsdag ska vi se Mystery Jets i Edinburgh. Gick upp klockan 10 idag för då släpptes det biljetter(som var gratis förutom 1 pund i service avg) till konserten, åh vad grymt det kommer bli. För dom ska spela alla låtarna från nya skivan som släpps i juli och har haft Flash a hungry smile från den skivan på repeat ett bra tag nu.

I'll fall for you

Var på Stag and dagger festivalen igår och det var verkligen grymt bra. Såg bland annat The Antlers och We were promised jetpacks, och det sistnämnda bandet var så övergrymma live så det finns inte. Sångaren hade sån grym energi så att man blev lite kär i honom. Och den skottska accenten han hade alltså, åh. Ni måste bara lyssna in dom på Spotify.

Har inget jobb, pengar till hyra, kom kom vi klipper en bank, sa javla pank!

Sitter pa biblioteket och soker jobb. Var pa jobcentre igar och skrev ut jobb sa har hittils sokt fyra jobb. Har inte alltfor stora forhoppningar men har panik over att behova lamna Glasgow snart. Ska snart ga hem till Annie och ga till Kings park med henne tror jag.

For ovrigt lever vi pa inga pengar alls just nu men imorgon ska jag hamta pengar pa diskstallet for den tiden jag jobbade dar. Hoppas pa att fa en forklaring till varfor jag inte fick jobbet. For pengarna jag far dar ska vi iallafall kopa biljetter till en festival som ar har pa lordag dar The Antlers och We were promised jetpacks ska spela, peppad pa det!

Glasgow ar himla fint nufortiden, varmt ute och ljust ute till klockan tio pa kvallen, vad jag alskar det.

You may have stayed too long

Min dator har gått sönder av oförklarlig anledning, den går helt enkelt inte att sätta på. Mitt konsertobjektiv har gått sönder av oförklarlig anledning. Igår ringde dom från stället jag jobbat som diskare två gånger och sa att jag inte fått jobbet, fast dom tidigare sa att jag fått det, det av oförklarlig anledning. Det är läget just nu. Ni lär därför inte se så mycket av mig här den kommande tiden. Kanske är det helt enkelt så att Glasgow inte vill ha mig lika mycket som jag vill ha det.

I want to hold a night like that with you again

Idag klippte jag min lugg, det blev ganska snett. Nu ska vi till Captain's rest och se Foxgang spela. Nivet bandet som har låten "white english never take the cup of tea black, you know!"

See you later on

Har inte hört något från baren jag provjobbade på i söndagskväll så det blev väl inget med det. Trist, fick iallafall 3 pund i dricks så lite betalt för mina timmar fick jag iallafall. Men hej vad kul det var att jobba i bar ändå. Skulle inte ha något emot det. Har inte hört något från diskjobbet heller, och när jag var där och jobbade i tisdags så verkade det som jag fått det för han pratade om att jag skulle skriva på några papper och så tog han mitt nummer. Men fattade det aldrig som att han sa när jag skulle jobba nästa gång utan han bara tog mitt nummer. Och nu börjar jag fundera på om jag hörde fel och om han sa när jag skulle komma tillbaka, eller om jag inte nes fått jobbet. Jag som var så glad. Hoppas han ringer, det sista ha sa see you later on och det måste väl betyda att vi ses senare typ en annan dag eller vad? Kanske att jag skulle sagt when should I work next time eller nåot. Jaja, vi får se.


Annie och jag sitter och funderar på vad vi ska hitta på för kul ikväll och har en rad olika bra och dåliga idéer. Och så lyssnar jag på Band of Horses nya skiva där de två första låtarna är helt magiskt bra.



Jag var kär i idén om dig långt innan vi mötts


för du är inte nån man låser in och inte nån som man har.

I really wish I could be somewhere else

Iallafall ikväll. För då spelar Johnossi på Debaser Medis. Hade en biljett till den utsålda konserten och igår när jag sålde min biljett så kändes det ganska mycket i hjärtat. Ida ska gå iallafall och det blir nog övergrymt så ser fram emot en rapport från henne. Drömde inat att jag på festival och jobbade som funktionäör och fick springa till Johnossis spelning och missade typ allt. Så kan det ta uttryck, haha. I helgen blir det iallafall konsert här, Foxgang på Captain's rest.

Dricker kaffe och tröstar dig, säger att ni är mycket modigare än mig

Idag mötte jag upp Annie och Michael på Mono och efter att ha pratat om det i ett halvår smakade jag för första gången deras veganska och vegetariska frukost. Med svamp, vegetariska haggis, veg korvar, bönor, veg bacon och toast. Till det drack jag te med sojamjölk och tusen kilo socker(som alltid när jag dricker te där, av någon okänd andledning). Galet gott var det och blev sjukt mätt!

I no longer care for that

Jobbade igår mellan 12-3 och sedan mellan 6-10 på kvällen. Det var helt okej. Glad att jag har ett jobb men vågar inte riktigt än hoppas på att jag fått det för vet inte när jag ska jobba nästa gång. Sen efter jobbet gick vi ut och alla var typ på Sleazys igår. Var med om massor av roliga grejer igår men för en gångs skull hade jagf lämnat kameran hemma och kunde inte fota allt jag ville fota. Så därför har jag inte en enda bild från igår tyvärr.

Just nu lyssnar jag på detta och tycker att det är himla bra:

There were sweet memories in the corner of my mind

Kristina var här och hälsade på i helgen och det var toppenkul! I lördags hängde vi i parken och sen på kvällen grillade vi på våran bakgård. Så fantastiskt gott och årets första grillning.

Sen när det blev för kallt för att sitta ute gick vi upp till rummet igen och lite senare fortsatte vi ut i natten.

I came to get a job

Kom just hem från ett trial shift på en bar i stan som jag lämande in mitt CV på förra veckan. Var först på intervju där idag och sen frågade dom om jag kunde provjobba ikväll eller i veckan. Och så en timme efter intervjun ringde dom mig och frågade om jag kunde komma dit klockan 6 ikväll. Och det kunde jag ju.
Det var inte busy alls, men hade ändå problem med att förstå vad folk ville ha men gissar att man kommer in i det. Hoppas bara dom ger mig chansen. Tror dock inte dom gör det då det var flera andra som skulle provjobba i veckan och dom fortfarande hade lappen uppe att dom sökte personal.
Fick iallafall 3,60 i dricks så det måste ju någonstans betyda att jag var lite bra. Skriver mer imorgon och laddar upp bilder. Bästa Kristina var här i helgen så därför har jag inte kunnat uppdatera så mycket, jag ber om ursäkt.
God natt allihopa!

Ten quid

Idag kom det äntligen fram ett brev till oss. Fast inget av dom som vi egentligen väntade på, men har mailat våran landlord allan om det och han skulle ta upp vårt problem med våran brevbärare.
Det brev vi fick var från ASDA, där dom bad om ursäkt för spindeln vi hittat och skickade med ett presetnkort på 10 pund! WOHO på det!

Idag ringde det någon mig från ett ställe och om jag fattade rätt så ville han att jag skulle komma in och jobba klockan 6 ikväll. Ja jag hör ju som ni vet uselt så jag bara sa ja och frågade efter adressen och efter en googling på numret hittade jag stället. Tydligen är det en resturang i West end, och det kanske är så att jag bara ska på intervju där ikväll. Vi får helt enkelt se vad som hände, funderar just nu på vad jag ska säga när jag kommer dit, någon som har något förslag?

Another night out, high, looking for you

Sånt här kan man ha för sig en alldeles vanlig onsdagskväll. I den fantastiska staden Glasgow.


Oh I'm nervous I don't know what to do

Ar just nu pa biblioteket och ska skriva ut CVn och fick precis ett sms och mitt hjarta gar alldeles for fort just nu.


Fighting against a dead end


Where're you going now friend? You fighting against a dead end.

Det känns som om den sången skulle kunna vara menad för mig. Och sen är det en helt fantatsik låt också.

(S)He Was this high heeled smooth talking middle class bastard who tried to stab me for where I was from

Idag har jag jobbat från 09.30-16. Eller egentligen bara till 15.15 för sen blev jag tillsagt att gå hem för att jag var så dålig. Det jobb jag har fått går ut på att(som Annie så bra beskrev det) ringa till svenska sjukhus få tag på kirurger och fråga vad dom tycker om handskar typ. Eller det är lite mer avancerat än så, för alla nummer vi blir tillsagda att ringa går till alla läns växlar typ, och så kopplar dom vidare en och så hamnar man fel, och så vill folk inte ställa upp. Det finns en himla tant som går omkring och klagar på alla hela dagrna och det var hon som skällde på mig och sa till mig att gå hem. Idag lyckades jag göra en intervju och hon bara klagade efter jag var klar med den och gav inte någon pepp alls. Man ska tydligen göra minst en i timmen. Det kanske inte är rätt jobb för mig.
Så jag gick hem med Annies angle med Mando Diao i hörlurarna och tänkte fuck you till alla på det där jobbet.

God knows

Kom precis hem från Sunday service i en av kyrkorna som ligger precis bredvid oss. Det var intressant, trots att jag knappt kunde hålla mig från skratt vissa gånger, men oh så fint det var att det hela var på skottska.

Och jag tänker alltid på dig i april.

För att fira Valborg(eller Walpurgis night som det tydligen heter på engelska men som dom inte firar här) tog vi somsagt bussen till Edinburgh och efter drygt en timme var vi framme. Det första  i gjorde var att klättra upp för en kulle där man kunde se hela staden och äta pastasallad som vi hade med oss. Promenerade sedan runt i staden och helt plötsligt märker vi att vi är förföljda av en mycket obehaglig karl. Vi försöker skaka av oss honom och ta en annan väg men han hakar på tätt tätt intill. Vi smiter in i en affär men när vi kommer ut från affären är han fortfarande feter oss så vi springer in på en kinaresturang för att äta där. Sen när vi kommer ut färifrån är han som tur borta, vi fortsätter promenera runt och upptäcker då en gata med fina affärer men då är det redan försent för att gå in och kolla i dom för dom har redan stängt. Vi sätter oss då istället i en park och dricker öl och ser solen gå ner och sen gick vi och tog en öl på ett ställe innan vi tog näst sista bussen tillbaka till Glasgow. Gick sen direkt till Sleazys och fick komma in gratis trots att det kostade 3 pund eftersom det var fredag efter klockan 22. Fint. Och sen när dom stänger är Annie borta, jag letar efter henne, går ut och ställer mig och då kommer hon och då har hon stått och pratat med Rob i en kvart minst! Som hon velat prata med i evigheter och så har hon äntligen gjort det, galet stolt jag blev över henne!


RSS 2.0