Hogmanay

Var vi kommer vara ikväll:

Now it's payback for the rainy days no it's no more me and you

Beskriver gårdagen med några ord och lite bilder: Snö, mat på mono, andra ölen jag köpte var 484ml(!) istället för 440ml, köpa tågbiljett till Annie till London den 1 januari, promenera hem, köpa glass, gurka och äppeljuice på Lidl, upptäcka att vi kan klättra ut på taket genom ett av våra fönster och har värsta utsikten, datorn dog, datorn kom igång, kolla på one tree hill, försöka sova, inse att jag inte hade nog pengar på kontot till svenska hyran, panik mitt i natten, lyssna på musik för att försöka somna, vrida sig isängen i timmar och sen när jag vaknade igen på morgonen kändes allt mycket bättre.



Idag

No retreat. No regret.


På en trottoar i en småstad tröstade jag mig med kinamat

Häng med Ray och sedan så gick vi förbi en kinaresturang vid klockan 24 igår, som hade öppet till tre mittinatten och då tänkte vi varför inte? Så vi gick och åt världens roligaste middag där. Så sjukt lycklig man blev av att göra det, leva livet verkligen! Sen sleazys och sen en frisk promenad hem. Då hittade vi en kundvagn och tyckte att det var en utmärkt idé att dra Annie i den. Fantastisk kväll!










 

 


Vi skulle setts i London men du hade busat bort ditt vett

Fick just en flaska vin av våran hyresvärd, det var fint.
Och denna låt alltså, åh så fantastisk!

It's a fools game

Sjukt mycket cayenne på det mesta har min kamrat. Det måste man ju bara älska henne för. Sen fick vi somsagt för oss att gå till ASDA. Där blev det inköp av allt möjligt konstigt och mindre konstigt. Och under promenaden dit hittade Annie en ny väg, där jag hittade fin rök att fota, men det blev inge bra, inte fokus på något. Men oj vad jag älskar detta, att bara på impuls gå iväg till världens största affär typ mitt inatten för man känner för det. Och gud så underbart gott det var att äta allt sen haha.











Gårdagen

Vakna sent, äta indisk hämt mat, åka dubbeldäckare till west-end för att gå på bio. Fint.


Dancing in the dark

Nu iväg mot ASDA för att köpa svart hårfärg och anchor smör. Nu har asda äntligen öppet 24 timmar om dygnet igen efter ha varit stängt den 25 och 26. Yey!

HJÄLP

Nu måste vi hjälpas åt, Annie funderar på att ta bort sin blogg och det får inte hända! Då vet jag inte vad jag gör. Och så slängde hon ur sig att hon tar fula bilder, herregud hon tar ju finast bilder! Så kommentera alla och säg att hon INTE får ta bort den HÄR NU!

How does it feel to be on you own?

Lite såhär var julaftonen i Glasgow. Mycket fin dag allt som allt.


Framkallade Annie's fisheye kamera bilder till henne som julklapp.


Risgrynsgröt och julknäcke med senap. Underbart!


Öppnade julklappen som Ida hade skickat med mig tillbaka. Det var Emil Jensens skiva Orka då som den fantastiska låten Maj förra året finns med på blandannat. Och hur lyckliga kan vi bli. 

Sen gick vi till mono för att äta julmiddag som pappa petersen bjöd på, han hade satt in 700 kronor på mitt konto för att jag och annie skulle äta en riktigt dyr middag. Snälla pappa.


Sen gick vi till Geroge's square där det fanns isbana, bio, karuseller och sockervadd(!)




Och sen gick vi till 13th note och drack te och de spelade Bob Dylan precis när vi kom och åh så perfekt det var. Fantastiskt fint. Like a rolling stone.

När jag öppnar ställe ska jag också ha en jukebox.



Innan vi tog bussen tillbaka till Queens drive så köpte vi med oss en kamrat hem, men mest av allt ville vi komma åt heliumet som fanns i ballongen.




Out there it's freezing cold.

Funkar inte att ladda upp bilder här typ. Så det blir bara en bild nu. Lyckades med gröten, det var bara det att den kokade över när jag var borta från köket i sisodär en halvtimme. Kanske inte så smart, men då är det bra att man bor med andra för någon hade dragit bort den från plattan och stängt av plattan, perfekt haha. Och så åt vi julknäcke som jag tagit med från Sverige med senap, för att få känslan av att man åt skinkmacka med senap.

Jul är kul

Står i köket och försöker koka risgrynsgröt. Har noll julkänsla(som jag såg att Linn också hade -Hej Linn!). Men nu är det pepp ändå som gäller, nu sätter jag på jullåtar, ska sen duscha och ta på mig allt rött jag har och sen blir det att gå in till stan för att få ännu mer julstämning. GOD JUL ALLIHOPA!

Jag kunde varit snö

Den här dagen blev bara mer och mer horribel. Tappade just min kamera på datorn så nu har min dator en stor spricka på skärmen. HELVETESJÄVLASKIT. Och detta är sånt som bara händer mig. Orkar fan inte med mig själv, varför kan jag bara inte ha ordning på mig och mina grejer?
Den här dagen har blivit mer och mer ju mer dagen gick en sån dag då man bara ska stanna i sängen under täcket och inte göra någonting.
Iallafall åkte vi buss till IKEA som var försenad först från oss in till stan och sen var bussen vi skulle ta från stan till IKEA försenad en halvtimme. sen tog det 1 timme att åka 40 meter. Sen efter ett tag kom vi äntligen fram! Och fick tag på Blossa Glögg och silverglitter. Typ det enda som gick bra idag.
Och fortfarande det här med att svara på sms. Är det så svårt? Kan folk bara bestämma sig gillar dom en eller ej, svara då hej jag gillar inte dig smsa inte mera eller hej jag gillar dig smsa mera. skit bara inte i att svara för det gör mig galen.
Laddar upp mera bilder sen. Nu ska jag nog bara dra täcket över huvudet och hoppas på att drömma något fint.



Home

Dusch i kran med iskalltvatten är genomförd. Överlevde knappt. Och sen när vi kom ner i hallen igen alldeles nyss hittade jag detta:

Vaddå inte hemma, har varit hemma hela tiden. Nu ska de komma imorgon istället fyllde jag i på internet. Hoppas dom fattar att jag är hemma då. Jag vill ju ha mina varma skor nu!  Nu iväg till IKEA!

Misär misär misär

Duschen på vår våning är sönder och håller på att lagas så vi måste gå ner en våning för att duscha i en dusch med noll stryka typ och som bara har varmvatten i 5 minuter max. Annie duschade för över 1 timme sen, typ en och en halv timme sen, och det går fortfarande inte att få på duschen, inte ens kallvatten kan man få på. Så nu sitter jag här skabbig som fan och sjukt irriterad. Och min dator har också ballat ur, hur seg som helst och ibland stänger den bara av sig själv och lever sitt egna lilla liv. Och det är typ kallare i vårt rum än i hallen. Detta var en rapport från en ganska upprörd Hanna, ni får ursäkta. Tror jag ska gå ner och duscha i kallvatten under kranen, det blir nog mysigt.


Come wintersnow again, so we can remember

Ute på promenad i south side. Gick förbi läskiga Halal affärer, kom sedan till stendött område och sedan ut på stor väg igen där vi hittade en mataffär som hette Morrison, typ ASDA light. Egentligen var vi på jakt efter silverglitter men hittade inte det någonstans. Liksom silverglitter, det har väl alla i granen? men nej nej inte här inte..



Our best friend


Vår nya bästa vän, torrbollen. Som tydligen ska suga åt sig fukten men det har vi inte märkt av. Sen i fredags har det inte samlats något vatten alls i behållaren, och jag som betalde 75 kronor för denna värdeläsa pryl. Kul. Eller är det kanske vi som gjort något fel.

VAD HÄNDER?

Bästa spellistan!

Hello Saferide can you give me a saferide back to sleep?

Det har sina nackdelar med att ha jobbat natt, nu ligger jag här och inte kan somna. Har försökt ett bra tag. Och imorse var jag så trött så det fanns inte och har varit himla trött även under dagen men nu så är jag skitpigg. Kul. Så nu lyssnar jag på denna låt om och om igen istället:

men ingenting kan bli vad det var

Gick just från west-end till southside. Det tog väl en sådär 2 timmar, uppfriskande. Såg massa grejer jag skulle vilja fota men kameran laddade precis ur innan jag gick hemifrån. Just nu ligger jag i sängen och kollar/lyssnar på musikhjälpen. Som hållt  mig sällskap på nätterna under veckan och som gör ett fantastiskt jobb i kampen mot malaria. Alldeles nyss spelade Promoe,Timbuktu och Supreme låten Mammas gata live, åh så fint det var.

Gör en sak varje dag som skrämmer dig

Just nu. gud vad det skrämmer mig. men det kommer kännas bra efter.

The comeback

Äntligen tillbaka i Glasgow hos min favorit: Annie! Det blev red stripe, indisk take-away, smörpopcorn, godis, glass och mysteriet på greveholm ikväll. Nu borde jag verkligen gå och lägga mig. Har typ sovit 4 timmar delat på två gånger sen klockan 16.00 i torsdags, är ganska så tom i huvudet nu så allt jag skriver och säger är lite skumt. Jag återkommer.


If I hanged myself in the christmas tree would you be missing me?

Vi fick en julgran av Anna Karin!




Du vet vi väntar på ingenting, du vet ingenting väntar på oss.

Middag på Captain's rest med Annies mamma Anna Karin och hennes kompis Sofia. Jag nästan vek mig av skratt flera gånger. Efter det blev det nice n sleazy, otippat va?
 


Sen när vi nästan var hemma ramlade Annie i trappan. Och herregud vad jag skrattade. Fin fin kväll med andra ord.

Kärlek

Köpte igår den mest fantastiska drickchokladen på ASDA. Med mintsmak och bubblor, smakar precis som chokladkakan från samma märke.


Och Annies mamma hade med sig en hel påse godis från Sverige. Såhär mycket är det kvar nu, och fukten i vårt rum har gjort så att den stängda påsen klibbat ihop. Så nu ser det ut som någon slickat på alla godisar och stoppat tillbaka dom. Men de är lika goda ändå.
Och åt precis upp potatismos med smält ost, fantastisk kombination! Om ni undrade.

Highlands genom ett bilfönster










Hela världen är så underbar, bara man får ett svar.

Först mat på mono. Sen acoustic night igår på Nice n Sleazy. En del var riktigt bra, andra mindre bra och en del roliga. Som han som gör läskiga minen på sista bilden. Gillar ändå idén starkt, varje måndag i källaren på Nice n Sleazy, med han på första bilden som håller i det och bjuder på popcorn. Och vem som helst får spela verkar det som, så innan vi flyttar härifrån fick jag Annie att ta ihand med mig att vi ska ha spelat en låt där. Kanske Jag är en vampyr?
Sen affischjakt som slutade med att vi fick affischer av John på Captain's rest. Det är en snäll kille detdära.



en tidig måndagsmorgon

Imorse tidigt tidigt knackar någon på dörren. Jag tror att knackandet bara är i min dröm så fortsätter sova. Efter mer knackande så ropar någon och Annie säger att människan kan komma in. Det var han som var här i fredags och skulle mäta fönstret. Nu har vi fått någonslags gardin som jag hoppas ska göra så att det blir lite varmare. Då trodde jag han frågade om vi gillade rött, men nu visade det sig att detta material är beiget med några fula ränder på. Horribelt verkligen. Får försöka fiva något eget tyg istället. Och inte tror jag det håller kylan borta heller.
Fast både jag och Annie låg och sov småpratar karln som fan, jag orkar inte bry mig men Annie svarar snällt, haha. Och innan han går säger han(på engelska) jag har massa mer tyg så säg bara till Alan om ni vill ha på de andra fönstrerna också. Stor chans att vi vill det liksom.




Food

Bilder på vad jag har ätit idag. Min bästa rumskamrat kom hem med värsta frukosten, sånt uppskattas mycket.



Annies mamma bjöd på middag, awesome!


Glory days to come

Det var trots allt en ganska fin kväll igår. Började med att vi köpte Kinamat hem och fick inget ris till, så det slutade med att vi dippade rostbrödet i såsen som var över. Sen borstade Annie tänderna i busskuren och fick sista låten spelad för sig på 13th note. Fint.




Ingenting är vettigt 03.30

Okej att ta en diss en kväll. Men fan inte två. Gick till stereo efter att ha varit på 13th note. Vem jobbar inte då om inte Jodi? Toppen. Han kommer fram till oss efter att båda försökt ignorera varandra. Han säger "sorry for ignoring you guts but I have a girlfriend now.." och det är då jag reser mig upp och går, orkar inte mera, och lämnar Annie ensam. Fan varför bryr vi oss? Han var ju så himla fin och vi ville ju bara vara hans vän. Orkar inte vara kvar där så går med John och hans kompis Sinhead till Nice and sleazy och vem är inte där utom Jodi? Gick ju fan från stereo för att slippa honom. Sen så får jag inget svar från X heller. Vafan är folks problem, de kan ju inte säga att de gillar en först och sen hata en? Kan de bara säga, please leave me alone, då. Så man vet. Orkar inte med två dissar på en kväll. Gick hem med Nu kan du får mig så lätt med Håkan Hellström på repeat typ.  Nu ska jag sova och aldrig vakna. Hörs kanske igen.


Don't break, don't break my heart

Just nu pepp med choklad och detta blandannat. Snart iväg till 13th note.

Happiness a la mode

Har världens bästa storsyster. Gick ner i köket för att rosta mackor imorse. Förkyld och trött och titta en bekant handstil på ett brev som låg i hallen. Och ja det står mitt namn! Sprang sedan upp för trappan och typ slet upp brevet, och vad låg inte däri: jo en lussebulle! Gjorde hela min dag, helt fantastiskt! Gud vad jag älskar henne. 


Tack Annie

Annie stod för dagens insats när hon nyss gick och knackade på en granne och frågade om han hade en 10 centare så vi kunde laga mat. Vi hade alla andra mynt 1,2,5,20,50 centare men inte 10 centare, prövade att stoppa i allt annat, tillochmed en svensk enkrona men inte då. Det suger dock att man måste stoppa i pengar för att använda spisen/brödrosten, kunde han inte liksom lagt in det i hyran bara?

You pawned everything you owned

Ligger hemma och är förkyld. Tittar på Flight of the conchords som jag haft på min hårddisk men aldrig orkat kolla på. Och så i del två kommer den ena av huvudrollerna hem med en kasse mat, den andra börjar äta av mackan som fanns i påsen tills den andra säger jag hittade den på gatan, men vi är fattiga så.. och sen börjar de sjunga denna sång:


Otroligt roligt, och passar så bra in just nu.

You don't seem to come around

Gick runt hela Glasgow igår typ kändes det som för att leta efter jobb. När jag var påväg in till stan lyssnandes på hög musik springer någon ifatt mig och då är det en vi träffat ute som har en svensk flickvän som jag var på efterfest hos i lördags. Hjälp vad den här staden är liten. Går runt hela staden för att leta efter lappar att de söker personal men hittar inga. Går då till west-end för jag har för mig att jag sett en sån lapp på ett ställe där. Väl framme hittar jag inte stället och börjar gå in till stan igen. Påvägen in till stan stirrar jag in på varje ställe för att leta efter en sån lapp, går förbi en där det står att de söker "experienced bar staff". Vafan tänker jag efter mycket tvekande och går in iallafall. Den äldre kvinnan som jag får prata med granskar mitt cv och säger ganska snabbt att de söker någon som de inte behöver lära upp och som har ett bar certifikat som man tydligen behöver här, det var därför vi skrev "experienced" säger hon och ger tillbaka mitt cv. Så dålig var man att man tillochmed får tillbaka CVt, haha.

Går vidare och möter upp Annie, lämnar in ett CV på chicken cottage som söker personal, typ som KFC. När vi ramlar ut därifrån och pratar svenska stannar en kille och säger svenskar? och börjar prata med oss. Han är tydligen här med Sabaton och ett annat band, ljustekniker eller något sånt åt dom. Erbjuder oss att bli uppskrivna på gästlistan men vi måste tacka nej för jag hade tidigare på dagen köpt biljetter till The pains of being pure at heart på Stereo.

Äter mat på Mono, prövar deras cheesecake som inte var så god dock, kanske för att den var vegansk, och Annie prövar friterade bananer, mycket godare. Sen Stereo och två förband först som var riktigt bra, läs mer om det här. Sen Nice n sleazy där vi först hängde med svenska hårdrockaren och hans ljudtekniker kompis. De köpte massa öl och sen gick de, så kvar blev öl till oss. Sen pratade en australiensare med oss hela kvällen och sen kom John. Sen gick jag hem och väntade på ett sms från X som aldrig kom. Varför bryr jag mig ens?











It's just another part of me that breaks down

Imorse blev frukosten jag tänkte på i förrgårnatt av! Äppeljuice, vegetariska korvar, stekta tomater och äggröra. Fantastiskt gott blev det också. Sen har jag mest varit frustrerad hela dagen, så för att inte göra Annie helt galen på mig bestämde jag mig för att gå fram och tillbaka till stan. Med musik som inte finns på Spotify i lurarna, Molotov Jive och albumet When it's over I'll come back again, Moneybrother albumet Real control och alla Sugarplum Fairy låtar typ. 
Och så har vi tvättat idag, för typ 5 pund redan, för våra lakan ville aldrig torka i torktumlaren. Mycket dåligt att man måste lägga i 1 pund för att tvätta och sen 1 pund till för torktumlaren och sen blir det inte ens torrt om man lägger i 1 pund utan man måste lägga i massa mer. Nu ska jag gå ner till köket/tvättstugan igen för att se om den andra tvättmaskinen är klar och stoppa in i torktumlaren.




1 gånger 2 gånger 3 gånger

3*band


3*chips



Just nu


med bra musik och tumvantar på. snart captain's rest för att se neon indian.

Feelings that grows stronger in the dark will be lost in the light

Dagens frukost. Brukar egentligen bara vara en macka med bara smör på men eftersom vi handlade igår så blev det grönsaker på. Har varit sjukt sugern på äggröra länge nu, och hade svårt att somna igår för jag var hungrig och låg och tänkte på att jag skulle gå upp tidigt och gå till affären och köpa ägg och göra äggröra.  Och värsta stora frukosten. Så blev det inte.

 

Och bästa musiken att lyssna på när man äter frukost är Moto Boy.


måndag kväll

Just nu försöker Annie använda sitt nya strykjärn och stryka kläder. Vet inte om det går så bra för henne. Hon hällde just ut vatten på golvet. "den där strykbrädan ser ut som något en tioåring gjort på träslöjden" sa Annie om strykbrädan som fanns i huset. Hon är så rolig så jag dör.

Send more money

Gick ut för att gå till vår favoritaffär ASDA. Då var det redan mörkt ute. Handlade 5 kassar mat, för jag tyckte att även fast vi knappt har några pengar måste vi ju äta. Och jag har varit sugen på potatis sjukt länge nu så det köpte vi och hjälp vad gott det var sen. Pepparquornfilé, stekt potatis och sallad, toppen! Annie lagade maten och jag gick ut för att köpa tändare som vi har glömt göra nu typ tre veckor i rad. Så idag kunde vi tända ljus för första gången. Sen blev vi sugna på choklad och sprang till Lidl innan de stängde, hann precis och sen var vi sist kvar i hela affären och det enda vi köpte var massa onyttigt, haha.
Nu sitter jag vid datorn och fingrarna går typ av och när man andas ut kommer det rök så kallt är det i rummet, komiskt.



Jag vaknar och känner mig trött och till och med lite full

Vaknade typ tre på söndagen efter bara några timmars sömn. Då gick vi till Mono och åt och drack red stripe och allt kändes lite bättre då. Fast maten var inte riktigt i Mono-klass ändå, inte kanon som det brukar vara, men fortfarande himlans gott. Alltså den rökta tofun är så god att man dör lite. Och Annie var lika snygg som alltid!

RSS 2.0