I would've been her fool

Kom just hem från jobbet. Tungt var det men nu känns det skönt att ha jobbat klart för denna vecka. Idag var jag där först av oss glascollectors och hade till en början trubbel med att sätta igång diskmaskinerna och värma upp vattnet för att det låg fyra lösa delar som jag inte hade en aning om var dom skulle sitta. Det löste sig tillsist och jag hade igång dom lagom till att finskan(som tror att hon bestämmer och till en början var en bitch, bara för att hon började en dag innan mig) och indiern kom. Ja vi är tre invandrare som jobbar som det, och jag kallas väl svennen då, komiskt tycker jag det är att det är att det är så. Innan jobbet blev jag bjuden på en helt awesome fruktsallad av Annie på taket och hade på min nya fina Gaslight Anthem tröja, så det får ni en bild på.
Nu ska jag sova, god natt!

But lately there ain't been much work on account of the economy

Jobbade igår på glasplockar jobbet. Var inte busy alls och därför ganska segt. Hoppas det blir mer folk idag. Ska vara där halv elva idag och är ensam glasplockare första halvtimmen, lite småläskigt.
Jag har fortfarande inte lyckats skaffa ett bankkonto så trots att jag jobbat fem gånger där har jag fortfarande inte skrivit något kontrakt. Det känns ju inte så där jättebra och det är ganska dumt. Och på jobbet vill dom inte skriva något kontrakt förren jag har bankkonto också. Men grejen är att det är ett jävla sjå att skaffa ett bankkonto.  För jag har inte dom dokument man behöver för att göra det. För två veckor sen gick jag till alla banker som finns i skottland typ och alla sa nej, du behöver ett av dessa. Antingen en telefonräkning, el räkning, hyra. Och eftersom vi betalar kontant och har ett privatecontract bara gälls inte det. Goja om ni frågar mig. På en av bankerna lät det positivt, och de skulle ringa mig inom 24 timmar. Nu har det gått snart två veckor och jag har inte hört från dom. Var där och frågade en dag och då sa dom att det kunde ta tid.
Men jag jobbar på, fast det är osäkert om jag kommer kunna få någon lön för det. Hoppas det löser sig på något vis.
I princip det enda jag lyssnar på just nu är Gaslight Anthems nya skiva American slang, den är helt fantastisk.

För du var solskenet, och jag var ensam

Idag är det midsommar, min absoluta favoritdag på året! Och det var för ett år sedan jag satt i Annies kök och vi hatade allt och alla och Annie kom med idén att vi skulle åka till Manchester, eller Glasgow. Och jag var såklart på det. idag ska vi fira med jordgubbstårta, vegetarisk sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och ostpaj i Pollok park. Jag ser ut såhär idag i en fantastiskt fin klänning jag fått låna av Annie. Jagvet jag är inge bra på att ta bilder på mig själv, men var bara tvungen att lägga upp denna bild för klänningen är så fin.

Det självklara soundtracket till dagen är:
Glad midsommar allihopa!

If you never let me go, then I will never let you down

Igår var Ida och jag på The Gaslight Anthem konsert och det var helt AMAZING! De började med att spela nya låten American Slang och sen fortsatte dom med att spela både nya och gamla låtar, måste säga att det var en perfekt mix. Trots att vi hade balkong platser bara så var det ändå övergrymt, hade dock varit miljoners gånger bättre om vi kunnat stå precis framför scenen och hoppat men det får bli nästa gång. Fick gåshud när de spelade Old white lincoln och Here's looking at you kid. Och när jag trodde att de spelat de sista extranummret hör jag introt till min favoritlåt The Backseat och då är det helt galet fantastiskt. Absoluta toppen på konserten!

I took my sister down to the ocean, but the ocean made me fell stupid

Ida kom till Glasgow för att gå på konsert. Men vi hann också med att åka till havet, närmare bestämt Saltcoat. Och vi hade en helt strålande dag, med grillning, tidvattnet som kom där vi satt, ukulele spelande, drickande av vin som river och drar, öldrickande, badande och massa fotograferande.  Sist är det en bild på bästa Annie som underhöll med ukulele på tåget hem till Glasgow och sen hela kvällen på Sleazys. Ny text till låten 5 years time med Noah and the whale, fantastiskt fint. Där kvällen slutade med att jag bytte nummer med en av bartendrarna där, alltså herregud säger jag bara.Great expectations

På väg in till stan ikväll för att möta Ida gick jag som vanligt förbi O2 academy och möttes av detta och ett brett leende spred sig på mina läppar och jag kände lycka i hela kroppen. På onsdag ska Ida och jag nämligen se The Gaslight Anthem live för första gången, och det är utsålt. Det kan inte bli annat än övergrymt det vet jag.

MVG helg

Charlotte var som sagt här i helgen och lördagen var en helt galen natt. Mötte upp Charlotte och Annie på kasinot efter att jag jobbat till klockan fyra mittinatten. Gick sen därifrån och träffade på hela Glasgow på vägen hem. Bestämde oss för att dygna och gick hem för att hämta Charlottes packning och gick sen in till stan för att äta frukost innan hon tog bussen till Edinburgh vid tio. MVG dag/natt som Charlotte skulle sagt. Mer bilder kommer vid ett senare tillfälle.

Mycket nu

Charlotte är här och hälsar på. det är sol ute och igår natt jobbade jag och ska jobba ikväll också. Därför blir det inte så mycket uppdaterat här av mig, men det är därför. Kommer tillbaks starkare snart dock. Och på onsdag ska jag se Gaslight Anthem spela här i Glasgow och det är utsålt. Det blir nog helt övergrymt, ser fram emot det enormt!

Let's pretend I'm attractive and then you won't mind

Låten The twist med Frightened rabbit är i princip det enda jag lyssnar på just nu. Eller när jag får chansen att kidnappa Annies dator och lyssna på den vill säga. Jag tror jag är besatt.

What did you say???

Just nu har vi lite ont om pengar. Eller snarare har vi 0 kronor. Eller pund. Eller cent kanske man egentligen ska säga. Iallafall har denna dagen innehållit panik att elen snart ska ta slut också, det är bra 20 pence kvar och snart kommer det smälla till. Inatt drömde jag om mat. Brukar inte göra det, och när jag vaknade var jag galet hungrig. Jag som alltid brukar vara mätt när jag vaknar. Idag har vi bara ätit lite pommes frittes som vi hade i frysen, en halv banan var, en halv satsuma och två mackor var. Och vi är fortfarande väldigt hungriga. Men vi improviserar. Och lever primitivt. Och rostar bröd i hallen och duschar ur en slang. Och tvättar förhand trots att det inte blir riktigt rent men för att vi inte har en pund till tvättmaskinen. Och någonstans trots allt detta så bara älskar jag det här livet, det är så mycket charm över det hela och komik. Ja jag älskar tamejtusan det, att bo i Glasgow med Annie. För varje dag är ett äventyr.
Imorgon ska jag försöka våga mig iväg till banken för att skaffa mig ett bankkonto jag kan uppge till mitt jobb så dom kan sätta in min lön där. Blir alltid så nervös när jag ska prata skottska med någon och verkligen vet att det är viktigt att lyssna och förstå allt. Det blir liksom som man blockerar sig själv och helt plötsligt inte kan ett ord engelska. Men jag vet ju att jag kan det.

Att ramla in på Band of horses

Igår var jag och Annie ute och gick i timmar och ramlar då fullständigt in i Bellahouston park där bland annat Band of horses skulle spela som jag sjukt gärna ville se. Eftersom vi inte hade råd att betala 50 pund för det hade jag varit tvungen att lägga ner och glömma det, men när vi då ramlade in i den parken ändå av en slum var det klart att vi satte oss utanför och lyssnade ändå. Vi kom precis dit när Frightened rabbit började spela(som annie gärna ville se) och det var fantastiskt fint så jag vet inte vad. Vad är oddsen att vi just kommer till den parken som vi inte hade någon aning om var den låg just då och just när ett av banden vi ville se börjar spela? Jag kände mig lycklig och som att Glasgow någonstans ändå måste gilla oss. När Frightened rabbit spelat klart(som förövrigt var himla bra, ni bara måste lyssna in dom) så gick vi på jakt efter att hitta en mataffär där vi kunde köpa någon billig dricka och kunna betala med kort(eftersom att vi var fullständigt panka men höll på att dö av törst i värmen). vi hittar efter ett tag en affär där vi hittar en 2l Irn Bru för bara en pund. Och det fanns pengar kvar på kortet, puh. Sen gick vi tillbaks till parken och just då börjar Band of Horses spela. Också det så sjukt grymt, fast jag önskar att jag kunnat stå framför scenen. Alltså låten Compliments från deras nya skiva och The funeral från en av deras äldre skivor är så fantastiskt bra.
När vi gått den långa vägen hem sen när dom spelat klart och är påväg till affären för att köpa mat så ringer glasplockjobbet och vill att jag jobbar ikväll klockan elva. Måste fixa ett par svarta skor tills dess eftersom jag fick skäll för jag hade vita sist. Går hem och slänger i mig lite mat och promenerar sedan till ASDA och så för min sista 5 pundare köper ett par svarta skor som verkligen inte känns som min stil, haha. Eftersom klockan var över åtta när dom ringde och det var lördag var det den enda affären som var öppen så jag kunde inte göra något annat. Gick sen direkt från ASDA dom korta 40 minuter till stan(eller inte) Hann inte prova skorna heller för jag hade så bråttom, köpte storlek 41 men trots det märkte jag sen på jobbet att dom var för små. Jobbar till klockan 4 och går sedan hela vägen hem. Tufft men ändå en så himla fin dag, det finns en chans att vinden eventuelt kanske har vänt.

It was so stange all of this happened to them

Lite statistik ska ni få här från QD eller Drottnings köret som vi också brukar kalla gatan vi bor på.

Antal gånger duschen har varit sönder under dessa 7 månader: 3

I detta nu håller Annie på att springa upp och ner för trapporna för duschen på vårat plan läcker bak som ni kan se bilden nedan så det blir svårt att få något vatten på sig. Och duschen å nedervåningen är som den alltid varit, att man max kan duscha i sisodär tre minuter. sen tar vattnet slut och man kan varken få varm eller kall vatten på minst en halvtimme. Det ser inte riktigt så illa ut på bilden men grejen är att om man tiltar duschen lite uppåt kommer det inget vatten alls där det ska komma. Och i läget på bilden är strålen oerhört svag. Det är ju bara för komiskt.
Har inte hört något från glasscollecting jobbet jag provjobbade förra torsdagen, ringde igår kom bara till telefonsvarare. Pratade in ett meddelande och prövade att ringa igen idag. Då fick jag prata med en skotte och jag förstod ingenting av vad han sa förutom det sista: I'll tell her to call you back. Han tog aldrig mitt nummer dock men jag sa mitt nummer i början och att jag provjobbat och att jag undrade om jag fått jobbet. Så hoppas att någon ringer till mig. Om det var så att jag inte skulle få jobbet om jag åkte till Bryssel hade jag ju struntat i att åka. Men när jag sa till henne att jag inte kunde jobba förra fredagen verkade det ju ändå som hon ville ha mig tillbaka nästa vecka. Vi får se vad som händer, jag håller tummarna.

Har du en gång släppt in mig är det där jag blir kvar.

Onsdagskvällen var en av dom finaste hittils här i Glasgow. Satt på taket och drack Red Stripe med X och sen gick vi in när det började blåsa för mycket och drack rom och cola och jag blev ganska så full och pratade massa strunt och även fast jag inte minns riktigt allt så var det så fantastiskt fint. Och när han gick och sa I'll text you later så kändes det iallafall som han menade det, även fast jag inte är övertygad om att han kommer göra det. Jag faller alldeles för lätt för folk.

Nu är jag så trött så det finns inte och lämnade Annie på Sleazys med sin manliga motsvarighet, åh vad fina dom är som har exakt samma musiksmak.

Making plans that you can't keep

Helgen började med att vi påvägen till flygplatsen i Glasgow missade tåget vi skulle tagit, och kom till flygplatsen 40 minuter innan planet till Bryssel skulle gå. Kändes som vi i perfekt tid dock. Och på tillbakavägen åkte flygbussen som anslöt till tåget för tidigt så vi missade den och fick vänta 30 minuter, och så var den bussen försenad så vi kom till flygplatsen en halvtimme innan planet skulle gå, kanske inte dock lika ultimat men det var ju inte vårat fel.

I Bryssel hann vi äta en massor, gå omkring och svettas i 30 graders värme, bli dränkta av regn på marknaden, äta pommes frites, känna oss obekväma på en marocansk resturang, skratta en massor och skruva isär en dator. Och så lite annat. Var tänkt att vi skulle gå på en spelning men eftersom folk inte svara sket vi i det och satt första kvällen och drack öl på balkongen istället. 

Trying to find a reason


Aldrig rätt tid aldrig rätt plats.

Blev hemskickad efter typ en timme när jag testjobbade i torsdags. Var för lite folk, blev ombedd att komma tillbaka dagen efter men kunde ju inte det eftersom vi skulle till Bryssel. så himla typiskt, så dom sa att dom skulle ringa mig nästa vecka, hoppas verkligen dom gör det, vore ju så grymt att få detta jobb. Har dock inte så stora förhoppningar just nu.
Sen så hör alla av sig också, patronen smsar, sara smsar och så mitt i natten klockan 2 får jag ett sms från den där X. jamen herrgud bara för att man lämnar landet händer allt. så himla typiskt. och nu är vi tillbaka i Glasgow och jag svarar på smset men nej nu hatar alla mig igen. Antingen gillar man väl någon eller så gör man väl inte det, men nejnej det är inte så det är i Glasgow..

Summer of 2004

Det förflutna är inte glömt tydligen. Igår när vi fortfarande var kvar i Bryssel ringer pappa mig och säger att Marcus Allbäck just pratade om mig på tv. Lite pinsamt men roligt och fint att han fortfarande minns.

Belgium, France, maybe England

I Bryssel just nu, laddar upp bilder senare, tills dess rekomenderar jag att ni lyssnar på denna fantastiska låt:

Frukost. Lunch. Middag.

Om jag fick bestämma skulle jag alltid äta kanelbullar som min kamrat gjort till frukost, lunch och middag. Precis som jag gjorde igår och idag.


Imorgon(om jag fattade det rätt) klockan elva på kvällen ska jag provjobba som glasscollector på ett ställe, håller tummarna för det. Fick i och med det lite hopp tillbaka. Och på fredag morgon drar vi till Bryssel över helgen, oh yeah!

Heart apart

Ar inne i stan, forsokte losa in min check jag fatt fran callcenter jobbet jag jobbade en dag pa i maj men det gick inte. Tydligen var dom tvugna att faxa banken eller nagot sant, hoppas dom gor det sa jag kan fa mina pengar, aven om det inte var sarskilt mycket.

Ska ta och tipsa om en film Hallam Foe, sag den igar efter att Annie hade laddat ner det och tyckte den verkligen var bra. Den utspelade sig i Glasgow och Edinburgh och det var sa kul att man kande igen en del platser och sa. Vard att se om ni inte sett den. Sen laser jag just nu en bok som heter Brytpunkt av Zoe Strachan. Utpelar sig ocksa i Skottland och bland annat Glasgow och handlar om en tjej vars bror dor. Tycker den ar skriven med ett grymt bra sprak, sa verkligen vard att lasa.

Blev ett ganska trist inlagg, men jag aterkommer nar jag far chansen.


RSS 2.0