Paint the city black cause I'm not made to last

Ida kom hit i torsdags så därför har jag inte uppdaterat så mycket här. Här kommer lite bilder från senaste dagarna, som varit sjukt roliga och ganska märkliga ibland också. Hängde en hel del på sleazys, var på mono och åt och maten gjorde oss besvikna för det var ingen tofu i maten fast det brukar vara det, och så hade dom målat om på toaletten så allt fint toaklotter försvunnit. Det kändes inte alls okej. Och så blev det ganska mycket vin och backaru(osäker på hur det stavas) drickande, och pratande med vakterna på sleazys. Och så i torsdags när vi var ute träffade vi Steven som jobbar på mono och som tydligen är den som bestämmer där. Annie stod och pratade med honom och han sa att han kände igen oss och jag kände att jag bara måste gå fram och presentera mig så det gjorde jag. Och så sa han till Annie att hon borde maila in ett cv till honom, så fint om Annie började jobba på mono liksom.


Skills

I fredags när Ida var här hade vi köpt en flaksa vin och inte tänkt på att vi inte hade någon korkskruv. Så vi försökte komme på sätt att öppna flaskan ändå, och hittade då denna video:


Vore inte helt fel om man kunde göra det där. Det slutade ändå med att vi inte fick upp den utan dagen efter fick köpa en korkskruv.

Far far behind

Fick inte jobbet på Tesco, det var ju trist. Men får ta nya tag. Idag kommer Ida hit det är desto roligare, pepp. Just nu sitter Annie bredvid mig och sminkar sig medans jag laddar ner Sally, kollar på Lost och lyssnar på Shout out louds nya skiva Work. Som förövrigt är galet bra efter bara några lyssningar. Som jag älskar att lyssnar på en sprillans ny skiva.


Just another night in Glasgow

Eller inte. För Annie mötte en av sina stora idoler, Arab strap och jag smygfotade när hon stod där och pratade med dom. Och innan dess hade vi varit på Firewater och druckit en pitcher med någon slags drink. Gott och billigt, 5 pund. Det roligaste var att Annie och jag delade på en kanna, medans folk vid ett annat bord satt och drack varsin. Och på Sleazys spelades sedan Nantes med Beirut i jukeboxen som blivit något av ett soundtrack till våra kvällar där. Och personalen där är så himla snälla också, och vakterna så trevliga, inte alls som i Sverige. Det är bland annat varför jag älskar den här staden så mycket.

Fint

Har världens bästa mormor som köper aftonbladet på måndagar, klipper ut Ronnie Sandahls krönika och när jag bodde i Sverige sen gav till mig. Och igår fick jag ett brev från henne och då hade hon klippt ut hans krönika och skickat med. För att hon vet att jag beundrar honom för hur han skriver i smyg, fast man inte riktigt alltid förstår vad han skriver men han skriver så bra. Fina mormor.


I skymningen


Sunday hold my hand

Imorse klockan 9 var jag på intervju på Tesco. Gick helt okej, men tror inte jag får jobbet men kändes iallafall som jag gjort mitt bästa. Och imorse när jag trött som tusan vaknade och frös ihjäl typ inomhus och sen gick ut sken solen som bara den. Efter intervjun ville jag egentligen bara gå hem och dra täcket över huvudet och somna om men kunde inte hålla mig från att gå upp i parken och kolla på hela staden. Det var helt fantastiskt, solen sken och man såg hela Glasgow, nästan magiskt var det! Hade inte med mig kameran men det var väl kanske lika bra för hade nog ändå inte lyckats fånga det på bild. Nu har jag 99 pence kvar och den 25 tror jag minsann att jag iallafall får in 125 kronor på kontot. Hur tycker ni jag ska spendera mina sista 99 pence?

Igår var vi ute också. Och på bussen in till stan så är det en som bor i vårat hur som kör bussen(vad är oddsen?) och han låter oss åka gratis. Det var fint. Och såg en så galet snygg kille, och han pratade med oss. Det var också fint. Men sen var jag tvungen att gå hem tidigare för att iallafall få någon timmes sömn så det var vad jag gjorde.

Tivoliv

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Igår så märkte Annie när hon var påväg ner i trappan till undervåningen att det läckte vatten från taket i trappen, alltså det läckte vatten för att någon duschade. Men efter mycket övervägande kom vi fram till att hålla tyst om detta, för att vi inte vill att dom ska fixa det för det innebär att vi lär få duscha på undervåningen en månad till. Så vi får helt enkelt hålla tummarna att golvet inte går sönder innan maj.

Men trots allt detta så tycker jag det är så fint att bo här, för så charmigt att det liksom är fel på allting. Idag kom Allan och hämtade hyran han skulle hämtat för en vecka sen typ. Jag frågade när tvättmaskinen skulle vara lagad för att slippa betala 10 pund för internet också och han sa att det skulle komma en ny i veckan. Dock oklart om ny betyder, en från typ 1950 eller en helt ny. Vi får helt enkelt se, återkommer med rapport. Så kan ni lyssna på denna låt som min syster tipsade om som kanske stämmer ganska bra in på våran situation?



Och juste, dom ringde från Tesco där jag lämnat in CV så nu ska jag dit på intervju imorgon klockan 9. Hoppas det går bra.

Hela livet var ett disco

En tidagskväll när vi bara egentligen skulle sitta vi två och dricka öl men så kommer den fina X in genom dörren och sen går vi och sätter oss vid deras bord och vi dricker mer öl och pratar med Victor och hans brorsa och gör bläcktatueringar på varandras armar. Och när sleazys sen stänger så försvinner Annie och X och mitt mobilbatteri har dött och Annie har glömt sin hemma så jag har ingen aning var Annie eller X är. Så slutar det med att jag och Annie är medlemar på varsit kasino, dock inte samma, märkligt. Tillslut hittar vi varndra igen  som tur var. Men en fantastiskt fin kväll och natt var det. En sån kväll som man bara kan ha i bästa Glasgow.

Tuesday anything you'll say

Idag är det fettisdagen och jag skulle nästan göra vad som helst för att få äta en semla. Galet gott det vore.
Istället gjorde jag något av det vi hade hemma, dvs detta:


Gårdagens shopping

Kunde inte logga in på bloggen igår kväll så därför kommer inte detta inlägg förren nu. Igår regnade det och vi gick omkring i mataffärer och köpte lite märkliga saker. Jag kan berätta för er att jellon Annie pratar om i filmen inte var god. Så vet ni det.

update

Idag har jag sökt jobb på Tesco. Idag har vi träffat två coola killar i köket varav en iallafall har flyttat in här. Ikväll har vi ätit ravioli till middag och druckigt Irn bru och ätit smörpopcorn. Och nu har jag precis ätit en knäckemacka med ketchup. Jag som inte nes gillar ketchup särskilt mycket egentligen. Nu ska vi kolla på Tthe lovely bones tror jag. Jag har nämligen installerat nedladdningsprogram på datorn och börjat ladda ner. Och vilken känsla det är, har inte laddat ner på år och dar känns det som(pappa slutade ladda ner efter ipred lagen kom typ) och fick en liten kick av det hela. Lite skumt. Men jag fick nyss ner The gaslight anthems fösta skiva Sink or Swim som inte finns att få tag på här i Europa utan bara USA så det känns grymt. För efter första lyssningen kan jag säga att det lät grymt.

So why do we keep play, when we could work instead?

Idag var jag på intevju på american apparel. Eller intervju och intervju, det var open call så vem som helst fick komma och man fick ett kö nummer och sen efter jag varit borta en timme och kommit tillbaka, och 30 minuter och kommit tillbaka och sen vänta där i över en timme fick jag komma in på en kort intervju. Och det var helt tomt i huvudet då, och när dom sa hej berätta om dig själv så tänkte jag bara vad säger jag nu? Som i Elias and the wizzkids låten The Job "what the hell are you supposed to say when they ask you to describe yourself with just three words". Och när dom sen sa varför skulla du göra ett bra jobb säger jag först, dunno och sen hmm och sen though question och sen får jag fram något kort och lite konstigt och sen var det hej då typ. Jag lär ju inte få jobbet om jag säger så. Men nu har jag iallafall varit på en intervju.

Finaste saken hände på bussen in till stan dock, en tant mittemot sa helt plötsligt att det var fint med mina gula stumpbyxor, eftersom jag hade fina långa ben, och hon tyckte inte alls att det var så fint på människor med tjocka ben med starkt färgade strumpbyxor men jag bar upp det. Himla fint, och jag kände då att det kunde bli en bra dag.

Och när jag nyss var och köpte vegburgare och chips&cheese så när jag väntade på maten diggade tanten som jobbar där med till musiken ganska mycket. Också fint.


Sunny days

Imorse begav vi oss till farmfoods för att köpa ägg och bröd, sen åt vi frukost bestående av te och stektägg på rostat bröd i fönstret med bra musik i bakgrunden, favoritfrukosten! Sen var det dags för picnic i parken tyckte Annie. Så då tog vi med oss den prickiga filten och lyssnade på Belle and Sebastian och åt rulltårta och hobnobs i solen högst upp i Queens Park.


Utsikten från vårat fönster


Frukost?

Har just ätit en frukost bestående av ett halvt stekt ägg och en halv ganska så omogen avokado. Och så några djungelvrål. Det för att vi inte har något bröd hemma och inget annat att äta hemma heller. Det vi har i kylen just nu är keso, smör, konstig äppelmos med skal och stora bitar och ketchup, någon som kan komma på något att göra av det? Är fortfarande hungrig, måste nog gå ut nu och handla något att äta.

We'll having fun in the daytime, and we'll chase the stars in the nighttime

Idag var det 3 månader och 1 dag sedan vi flyttade hit. Och jag älskar den här staden mer och mer för varje dag, idag var verkligen en grym dag! Skulle egentligen gått ut själv vid sådär ett tiden för att leta efter min mobilkabel som jag i söndagsnatt tappade i west-end(hörde när jag tappade, men kunde av någon anledning inte hittade den då, kanske för att det var för mörkt, kanske av någon annan anledning). Iallafall då säger Annie till mig att vänta på henne, hon ska bara hoppa in i duschen. Och det gör jag och sen börjar vi vår promenad mot stan.

Får ett infall att gå till Chinatown som Annie gått förbi förut som visar sig vara en byggnad bara, helt öde med en mataffär i i princip. Sen gick vi och letade efter sladden utan lycka och bestämmer oss då för att gå och äta på en Kinaresturang på west princess street där vi tidigare ätit en fantastisk måltid mitt i natten, den jag skrev om här. Känns som varje gång man äter där är med om något märkligt. Fantastiskt gott var det, men när vi fått maten så säger servitören "should I take this away" och är redan då påväg att plocka bort ätpinnarna och Annie säger i ren förvirring ja, varpå jag sitter där paff. Tror då vi ska få bestick eller något och är lite besviken att vi inte får äta med pinnar. Men inga pinnar får vi och vi inser att det enda vi kan äta med är skedar. Så det är vad vi gör. När vi sen ätit klart får vi in 4 apelsinklyftor, också ganska så märkligt.

Vi beger oss sen vidare till Sleazys och dricker varsin red stripe, och sedan bestämmer vi oss för att gå till Maggie Mays där vi aldrig varit förut men där dom har red stripe för 2 pund. Så dit går vi och dricker varsin öl till och kollar lite på fotboll och sedan beger vi oss hemmåt till South side igen. 

 

twenty pounds

Tog ut pengar ur bankomaten igår till hyran som ska betalas på måndag och då fick jag tre olika 20 punds sedlar. Var bara tvungen att fota det. Tror tillochmed det finns en till variant av 20 pundaren.


Anchor

Nu kan man logga in igen och samla kossor(koderna får man från anchor smör paketen, det bästa smöret någonsin, som vi äter typ minst ett paket i veckan av), men de senaste dagarna har det sett ut såhär:

vi höll oss kvar till gryningen, jag har aldrig skrattat så länge..

Fantastisk kväll/natt/morgon! Först Sleazys, sen när jag sitter där ensam och dricker upp sista ölen kommer Jodi och hans kompis och säger hej och sätter sig och pratar med mig. Sen så följer jag med dom hem till deras fantastiska lägenhet(så vill jag också bo!) och dricker whiskey, lyssnar på grammofonskivor och pratar massa strunt. Sen blir jag erbjuden att få sova i Jodis säng då han ska till sin flickvän och sova, och jag säger att det gör jag om han sen lovar att höra av sig till oss igen för vi vill hänga med honom som kompisar. Och han får mitt nummer, jag stannar där. Sen ringer x som jag av någon anledning fått för mig att smsa under kvällen. Och då när klockan är 5 så smyger jag ut från den fina lägenheten, skriver nog en ganska märklig lapp till Jodi på ett kvitto med en kajalpenna och gå mot Clyde. Där möter jag sedan x, John P och två av deras kompisar. Efter att ha stått där i evigheter och efter att x snott mina vantar börjar vi gå mot Johns lägenhet. Och x är så fin men jag tänker om och om igen att jag inte får bry mig. Och sen efter att ha suttit hos John ett bra tag bestämmer jag mig för att vid klockan 10 är det kanske dags att gå hem, trots att dom försöker övertala mig att stanna för nu har affärena öppnat och man kan köpa öl. Men jag går hem och är hemma vid kanske 11 och då har Annie precis kommit hem för några minuter sen, och ingen av oss har sovit ett dugg typ.

en lördag i Queens park


Och så en bild från i fredags


You ain't never gonna burn my heart out

Först var vi på Box igårkväll för att kolla in Red stripe music awards. Såg sista bandet och sen när det inte hängde något roligt folk bestämde vi oss för att gå till Stereo istället. Och när vi kom dit såg vi att Jodi jobbade och det kändes lite obekvämt, men vi hälsade och sen så var det inget mer med det. Sen så kom det mer folk dit och allt var lite knäppt och vi drack red stripe och skrattade massor. Och Jodi var fin och trevlig och bara pratade massor med Annie under kvällen. När stället sen stängde frågade dom vi hängde med om vi skulle med till The Griffin på efterfest, det var klart vi skulle det, för det var ju så roligt sist med efterfest i en stängd bar. Och istället för bilder från kvällen ger jag er tre videosar. Legendarisk kväll som Annie sa var vad det var! Med en gitarr, cranberry vodka, allsång, dans och skottskt prat så var det en fantastisk kväll.



Toothpaste kisses

Såg precis The Maccabees på HMV(en stooor skivaffär i stan). Tack vara Annie som lyssnar på dom och det var himlans fint. Fick dock bara en bra bild. Lyssnar på dom gör ni här

En helt vanlig kväll på 140 Queens drive

Så får Annie för sig att göra fattiga riddare. Eftersom vi har två paket rostbröd och en shake t make pancakes mix. Jag som aldrig har ätit det säger inte nej till det alltså. Fint. Hoppas dock jag kan känna lite smak trots att jag är förkyld.

Hard rain

I never tried, I never dared, I wish I'd said something
But I've been standing outside your door,
at least that's something.
And your breath smells like cardamom,
And the words came just like a hard rain,
Just like a hard rain.

I recall you said you missed me,
I was afraid I acted desperately,
I recall you said it for hours,
Then again it doesn't matter.

I try to tell myself at night,
When the dusty old pictures are all out of sight,
I think I will be alright,
Don't come closer morning light.


Flakes

Är förkyld som tusan men var ändå inne i stan och lämnade in ett CV på en bar som sökte personal, blandannat glass collectors. Och det tänkte jag att jag kunde passa som, det måste man väl inte ha någon erfarenhet för. I annonsen stod det att man skulle gå dit och lämna in CV så det gjorde jag, men var sjukt nervös, men med Richards ord ekande i öronen "gör en sak varje dag som skrämmer dig" så klarade jag det. Vill sjukt gärna ha det jobbet, verkar vara ett schysst ställe, ingen skulle bli lyckligare än jag om jag fick det. Så det är väl bara att vänta och se.
Och när jag gick därifrån hade det börjat snöa, och som av en slump så kom denna låten på play i mina öron. 

Glory days

Nu vore det inte helt fel om det var varmt ute så man kunde sitta i skottska parker och dricka någonting som inte är pimms. Så som vi gjorde i september. Och om Kristina kunde komma och hälsa på vore inte heller helt fel,en Glasgow september09 reunion så att säga.

för att hon tjatar

Just nu vill jag slänga ut datorn genom fönstret för den är så seg. Men då skulle jag ju inte kunna uppdatera den här bloggen längre så jag hejdar mig, som jag brukar säga till Annie "du måste tänka på alla dina läsare". Nu har jag ju inte så himla många men jag måste ju ändå tänka på alla ni som ändå läser, så det blir ingen dator genom ett fönster här. Utan det blir så att jag kastar mig själv ut genom fönstret med en hamburgare ikväll istället, och kanske tar jag med mig Annie i fallet. (och till alla oroliga menar jag inte detta bokstavligt talat utan planen är att äta en middag på taket snart.)
Här ligger vi nu på golvet och har det bra. Bjussar på en liten pic nu som jag tog igår på våran favvostad:


Lyckans galoscher och slurp it



White english never take the cup of tea black

Lördagskvällen började med mat i fönstret, buckfast och jag matchade filten. Sen gick vi till  13th note och såg Palace ballet, Foxgang och OK social club. De två första var dom bästa tycker jag, och när Palace ballet spelade så infann sig, om så bara för en kort kort stund, en känsla av total lycka. Glömde allt annat och var bara där och då och allt kändes så otroligt bra. Det andra bandet som var Foxgang och ni måste bara gå in på deras myspace och lyssna på låten White english. Så mycket bättre live än på skiva men ändå. Och sångaren i det bandet hade grymmaste inlevelsen på scen. Det sista bandet var tydligen huvudakten och då hade det samlats ganska mycket folk i källaren och alla sjöng med i låtarna och så men tyckte ändå inte det var det bästa bandet.
Sen gick vi och tog en öl på mono. Sen tog vi en öl på stereo. Och utanför dörren på stereo stod CM med dom mycket fina benen, och först tänkte vi bara gå förbi men så såg jag att han stirrade på oss och klart man säger hej liksom. Och han var trevlig och fin och pratade på och jag tänkte "hej vi vill hänga mer med dig och bli din kompis". Sen tog vi en öl på nice n sleazy. Och sen var det efterfest i en stängd bar. Knäpp kväll men fin. Mycket fin. Och det filmades en hel del med min mobilkamera, får se om jag delar med mig något lite senare.






RSS 2.0