Dom är uppe på taken alla är högt över staden

Var ute på promenad i Southside igår. Gick vilse och hittade en jättestor mataffär som hette ASDA som har allt man kan önska sig och är öppet 24 timmar om dygnet. Där hittade vi mojito på flaska och var bara tvungna att köpa det. Det var inte så himla gott dock. Sen besteg vi kullar och råkade gå förbi Glasgows nationalarena. Och allt tack vare Annie som gissade att vi skulle gå åt det hållet och så hittade vi en massa fina saker att fota. Fast mina kort blev inte så bra man hade kunnat önska, men här iallafall några.
Kvällen började hemma med red stripe och mojito och sedan nice n sleazy. Sen stoppade jag ner två öppna öl i väskan vilket inte var så smart för fick öl i hela väskan så nu luktar min kamera öl, mysigt.






Var är du ikväll?

Gårdagskvällen började med pepp hemma med red stripe. Sen The Pastels konsert, sen Nice n sleazy, sen chips på magic, sen stereo, sen tillbaka till nice n sleazy och sen hem trodde vi. Då kommer en karl i röd halsduk fram och pratar med oss och undrar om vi ska med på efterfest. Så vi följer med han och hans kompis hem till honom i west-end och dricker öl och vin i en fin lägenhet mer stora fönster. Sen betalar dom en taxi hem för oss och Annie pratar med taxichaffören och de förstår inte varandra, båda bara babblar på, men himla fint var det.





Best of Annie

"Jag förstår aldrig riktigt vad dom säger för någonting, men jag antar att han sa något roligt för han skrattade lite grann och då skrattade jag lite grann"

"Varför kan ingen höra av sig till mig också och säga ska vi kyssas ikväll?"

"Helt otroligt, att någon som jag kan tycka
att du är rolig" 


Square one here I come

Well don't have no money cause I don't have a job
Don't have a job cause I ain't got no skills
Ain't got no skills 'cause I was not trained
I was not trained 'cause I didn't go to school
Didn't go to school 'cause nobody told me
Nobody told me 'cause nobody knew shit
Nobody knew shit 'cause nobody knows nothing
Nobody knows nothing and that's just it

What can you do? You get what's given to you
Square one, here I come, here I come square one
You get what's given to you
Square one, here I come, here I come square one

Don't have a home 'cause I don't pay no bills
Don't pay no bills 'cause nobody pays me
Nobody pays me 'cause I don't go to no work
Don't go to no work and that's just it

What can you do? You get what's given to you

Känns som detta är låten om oss just nu

 


Come sunshine

Dagen började med två rostade mackor med ett tjockt lager anchor smör, fantastiskt. Sen parken, hem igen och sen ut för att fylla på kylen med redstripe! Nu har det börjat regna igen men det vill jag knappt nämna, men bara så ni vet. Men vi är glada ändå.
Nu vill jag bara att någon av mina tysta telefoner ska börja ringa från mitt drömjobb som jag sökt på Nice n Sleazy, och säga kom på intervju!. men det kommer dom inte göra, men hoppas kan man alltid.


No clouds on the horizon things are looking good I say

Vaknade och det var solsken. Kom upp och ut ganska tidigt och har precis varit och gått och fotat i Queens Park som ligger precis utanför. Nu blev allt plötsligt mycket ljusare.
 

Here comes the good times!

Yes I like stormy weather from my window

Nu har vi bestämt oss för att vara positiva istället. Idag har vi lämnat in CV på primark(braiga Annie var den som fixade det), ätit vegetarisk carbonara på 13th note(och insett att Mono's mat är tusengånger godare) och gjort en regn och storm spotifylista. May the rain fall down och Stormy weather och Storm. Har även väntat på att en mobil ska vibrera till men som den aldrig gjort. Ätit en halv cheesecake som var på rea och haft två skottar på besök som tog med sig 4 öl och 2 aubergine medans jag kände mig sjukt obekväm och asocial. Och juste fyllt upp kylskåpet med Anchorsmör har vi också gjort!





mysigt

Har just försökt dammsuga i rummet och insett att dammsugaren har noll sug, den låter som fan men funkar inte, suger inte upp ett dugg. Det förklarar att vi hittade naglar på golvet som inte tillhörde oss när vi flyttade in, för att det aldrig har gått att dammsuga här så har det aldrig blivit städat heller. Det var just mysigt. Och har inga rena svarta strumpbyxor kvar och skulle behöva tvätta men det kostar då 2 pund och det blir inte ens torrt då utan tar en vecka mist att torka. Men får väl bli till att göra det ikväll ändå. Snart ska vi ge oss ut haglet och blåsten för en sisodär halvtimmes promenad till stan, överväger stark att betala för att kunna ta bussen istället. Nej nu ska jag ta och sluta klaga och vara lite positiv istället, jag är ju i Glasgow!

Stay away

Att vi inte bara kan glömma honom och inse att han dissar oss. Nej då kan man skicka sånna här knäppa meddelanden sent på kvällen:


Vad jag hatar facebook egentligen ska typ redera mitt konto..


Hard rain

Gick till Mono i storm och ösregn, mitt paraply var förfärligt och gick sönder helt och blåste typ bort. Det blåste så mycket att man typ lättade från marken. Åt varm mat på mono sen som också var mycket stark fast det var bra för då blir man varm. Alltså maten på mono så sjukt god, om man kunde laga sån mat alltså. Fick extra stora red stripe för någon hade lånat därifrån och sedan köpt egna i affären och dom är 484ml istället för 440ml, då blev vi glada. Och han som jobbade där gav frågade om vi ville ha sugrör också, så fint att han känner igen oss och frågar om det. Sen hem i regnet och blåsten toppen!




Mat

Gårdagens matintag bestod av ris, tomatsås med palsternacka i och pommes frites.


Nu till Mono och äta god mat för den sista 20 pundssedeln vi har. Imorgon får någon av oss förhoppningsvis pengar.


Captain's Rest, Nice and Sleazy sen lång promenad hem

Såhär spenderades gårdagskvällen och natten.









popcorn

Just nu äter vi brända(Annie brände dom) popcorn med socker(köpte fel) för vi har inget annat hemma att äta. Gårdagen var kul och slutade med att Annie uppdaterade sin blogg 05.20. Glasgow är litet, för litet kanske.

Parsnips

Dagens middag rostat bröd, tomatsås och palsternacka(parsnip på engelska). Det enda vi hade hemma. Tänkte koka ris och steka palsternackorna i anchorsmör och blanda med tomatsåsen, men någon annan lagade mat i köket och jag fick inte på plattan. Det suger, och är fortfarande hungrig.  Om ni undrar hur det kommer sig att vi har palsternackor så är det för att vi fick det av Mark när vi flyttade in, det och tortillabröd och cola light.
 

Saturday nights

Kvällen började med quorn och sås och ris och slutade med att jag gick hem i mina strumpor medans Annie tog bussen, för vi hade bara pengar till en att åka buss och busschaffören var inte snäll och jag hade mina röda högklackadeskor och skavsår så i panik slängde jag av skorna och gav dom till Annie för att sedan i regnet traska ca en halvtimme utan skor.  Hängde på stereo därimellan och försökte glömma Jodi och träffade på en trevlig kille som köpte varsin Red Stripe till oss för han tyckte det såg så illa ut att vi satt och delade på en. Nu ska vi iväg till klubben han jobbade på där något band spelar. Gissa vad det är för väder?







I deserve getting wasted after all it's friday(saturday) night toniiight

Just nu peppar vi med detta:

Billig cider från Lidl som vi sist drack när vi skulle gå på bästa Mando Diao när vi var här i September,  och vilken kväll det var, en repris på den kanske?


Cold day

Idag ska vi söka jobb på Primark, stor billig klädeskedja där det alltid är fullt med folk.
Igår städade vi hela rummet så nu är det fint med väggarna fullproppade med affischer.
Dagens väder: ösregn.  Ligger i sängen med datorn och fingrarna är iskalla eftersom dom är typ det enda som är ovanför täcket. Nu är Annie och duschar så passar på att lyssna på Carl Norén om och om igen, speciellt denna låt som heter Hide away:


It's gonna rain that's what they say

Lisa tyckte jag borde blogga härifrån Glasgow, Linn höll med så here it goes!

Såhär såg våra fönster i vårt kalla rum på 140 Queens Drive ut imorse:



Här har regnet öst ner flera dagar i sträck, och det läcker in genom ett av våra fönster. Men rummet som vi hyr är charmigt ändå för det har snedtak, bara en sån sak. Det upphör aldrig att regna, dag som natt. Och paraplyerna tål inte regnet och blåsten utan går sönder på en gång.
Men när det regnar och blåser så lyssnar man på dessa låtar:


Och så Rain til it rusts härifrån. Den bästa sidan jag vet just nu med dom bästa blogginläggen och den bästa nya musiken.
Och vi har, trots att pengarna är slut och vi är arbetslösa, ett rum att bo i och vi är i bästa Glasgow.

"It’s gonna rain, that’s what they say
but we’re just gonna cover our heads
and we ain’t coming out until we’re dead
It’s gonna drown all of our sins
but we don’t wanna lose what we got
no we don’t wanna lose what we own Oh no
It’s gonna rain and that’s for sure"


RSS 2.0