Away we go

Nu drar vi till Edinburgh och firar Valborg! Och jag har en arbetsintervju på måndag klockan 9, yeah!

I'm dying for some action

Jag har gått omkring i dagar och sagt till Annie att jag vill att något ska hända, och att jag inte skulle ha något emot att bryta armen, eller att det är en sån sak man måste göra innan man dör typ. I morse hände det iallafall något, jag vurpade på nedervåningen påväg uppför trappan. Golvet var fullt med vatten som jag inte såg och jag halkade och landade på sidan. Det måste ha sett så otroligt roligt ut så som tur var såg ingen mig. Ingen bruten arm med det började blöda på armen och lite på benet. Kul, nej, men ja något hände ju iallafall.

Sen så vet jag att mamma skickat ett brev till mig som inte kommit fram. Och brevet jag skickade till henne efter har kommit fram till henne så det kan inte ha något med askan att göra. Och min Mystery Jets tröja jag beställde för snart en månad sen har inte heller kommit trots att dom skickade den den 9:e. Och Annies och min Kobricka från Anchor som vi samlat ihop har inte heller kommit och det var snart två månader sen vi roundade up till den, och det skulle max ta 30 dagar. Så någon snor vår post tror vi, eller så kommer den aldrig fram. Men den har liksom kommit fram förut trots att vårat namn inte står på dörren. Hoppas hoppas att vi får post imorgon, för mamma hade tydligen skickat 20 pund i brevet också.

And spring is in the air I'm running up the stairs

Gick och handlade stor frukost på ASDA och åt den sen samtidigt som vi tittade på Man tänker sitt. Lämnade in mitt CV på Pizza Hut, följde med Annie när hon skulle ut och fota och sen gick vi och åt på Pakistani café. Där drack vi medhavd cobra öl eftersom man får ta med egen alkohol dit och åt stark mat och pratade om cafét vi ska öppna. Satt kvar där ett bra tag Och så såg vi ett polis och ambulansdrama utspela sig på andra sidan gatan, och när vi skulle betela fattades det 6 cent, så det blev för mig att springa till lägenheten och sno 10 cent av pengarna vi ska ha till spisen. Men det gjorde inte så mycket för det var så himla god mat!


Dagens buisness:

-Posta död spindel vi hittade i salladpaketet till ASDAs kundservice.


Efterfest i West end med glasögon och vin


If I seem a little strange, that's because I am

I tisdags var på på 13th Note och kollade på där de hade The Smiths vs Blur kväll. Vi hade inte ett öre kvar men eftersom konserten var gratis och vi hade 4 red stripe i kylen så var det toppen. Sen beslutade vi oss för att ta, (eller kanske låna) lite av hyrespengarna som Allan fortfarande inte hämtat. Egentligen skulle hyran varit betald typ 14 eller något. Fin kväll var det iallafall, även fast de flesta som uppträdde inte var så jättebra så hade alla så himla mycket känsla och man blev helt lycklig av att stå och titta på alla som spelade. Fantastiskt bra.
Hade dock inte med mitt braiga objektiv så de flesta bilderna blev alldeles för mörka.

Glasgow took my breath away. Glasgow took my past.

I was thinking to myself this could be heaven or above.
 
För det är som i texten jag känner för Glasgow. It felt like I was home




Might

Idag har jag lämnat in mitt CV på King Tuts, Firewater, The Cellar och 13th note. Tyckte det var galet läskigt och det tog som sagt några veckor för mig att våga göra det, men nu är det gjort. Och jag känner mig ganska så nöjd med mig själv, gick på vägen in till stan och mitt hjärta dunkade snabbare och snabbare och Richard Wolffs ord ekade i min hjärna "gör en sak varje dag som skrämmer dig!". När jag lämnat in CV på King Tuts funderade jag en sekund på att gå hem, men fortsatte ändå. Vill så gärna börja jobba på något av dom ställena för dom spelar så bra musik där och ja det vore helt enkelt fantastiskt fint. Skäms lite i efterhand för jag lämnade med ett ganska så töntigt brev också, eller det stod typ: hej jag älskar musik anställ mig jag kan göra vad som helst.  Nu håller jag bara tummarna, verkade som att dom inte behövde folk på något av ställena egentligen men kanske till sommare sa dom på Firewater och på The Cellar så sa dom might need people.

Promenerade efter det runt i Glasgow Green och lyssnade samtidgt på Billie the vision and the dancers. Man blir så himla glad av deras musik, fast texterna är allt annat än glada, eller dom är positiva ändå på något sätt, det finns hopp i låtarna. Och fick då en ny favoritlåt Swedish sin. Måste ge den ett eget inlägg.

Now I'm just waiting for something that might never come

Kom precis in i en Razorlight period igen. Åh vad grym denna låten är. Och resten av andra skivan också för den delen. Och dom andra skivorna också.

Now it's said and done

Internet fungerade inte igår för det stod att Allan tydligen inte betalat räkningarna. Så här kommer lite bilder från dom senaste dagarna, lite försenat. Vi har ätit satsumas och glass i solen, spelat kort i parken och gjort raggmunk.

Mitt liv kan ju bara vara för komiskt ibland.

Igår vad jag på arbetsintervju. Det var en upplevelse. Dagen innan när jag och Annie är ute och går i Pollok Park(en ny park som vi av en slump hittat) så ringer min telefon. Jag svarar, hör inte riktigt vad människan säger men förstår så mycket som att hon frågar om jag kan komma på intervju half ten imorgon. Drabbas av panik och frågar where's that fast hon säkert redan sagt det, hon säger något som låter som social insquare och lägger på. Jag står med luren i handen och tänker, "kul men vart fan är det jag ska på intervju?" och drabbas lite smått av panik. Tänker att det enda jag kan göra när jag kommer hem är att googla numret och det gör jag och får en träff! Det var på en bar/resturang och dagen efter går jag dit och är där halv elva. Säger att jag ska på intervju och jag får sitta ner och vänta. Den första frågan jag får är vem var det som kontaktade dig, "ett tjejnamn?" och "ett annat tjejnamn?" och jag säger "eeeh dunno, dont remember". Fail tänker jag tyst. Nästa fråga är också en jag inte har någon som helst svar på heller, vad är det för jobb du söker? Jag lyckas ta mig ur med att fråga vad var det som fanns och han som intervjuar säger was it bar/waitress och jag säger bara ja och är glad att jag tagit mig ur situationen. Sen gick allt mycket snabbt, han frågade om jag hade erfarenhet av att göra coctails, kaffe och om jag kunde jobba under stress och sen innan det gått fem minuter var jag påväg därifrån. Gick inte så bra med andra ord, och dom intervjuade tydligen flera idag och typ imorgon övermorgon skulle man bli uppringd om det gick bra. Alltså förväntar jag mig inte att bli kontaktad. Men det vore så jävla kul, snälla liksom, snälla kan jag få jobbet. Eller ett jobb, tar vad som helst. Var på jobcentre igår också, och mailade in en ansökan till Euro hostel som sökte folk.

Och så lite bilder från igår när vi gick till Pollok park för att fota kossorna vi sett dagen innan. Sen gick vi hem och bakade scones och drack te.

Dagens middag för 3 pund

Annie lagade maten, jag fotade. Till Tacopasta behöver du detta:
om ni inte ser är det passerade tomater, quornfärs, spagetti, tacokrydda, ost

koka spagettin

stek färsen och häll sedan i de passerade tomaterna

och kryddan

häll på massor med smör och riven ost och kanske yoghurt om du har det..
Smakar bäst om du äter det med din bästa kamrat och en bra film!

Ring inte, skriv inte, lås inne ivern i dig

För att man kunde se stjärnorna igår. Och denna låt är en av dom finaste jag vet.

Han sa att han tyckte att det verkade som jag hade en riktning i livet, att jag visste var jag skulle och var jag ville och att han verkligen gillade det med mig. Och jag bara sa emot och sa att så var det visst inte istället för att säga till honom att det var bland det finaste någon sagt till mig.

Burden of tomorrow

Sitter och läser om askan fortfarande. Och tycker det är bra att folk kanske inser att man borde lagt pengar på att utveckla snbabbtågen istället för att flyga överallt, för om man hade tänkt mer på miljön tidigare och tagit tåget istället och inte flugit så mycket hade det aldrig blivit en så stor katastrof nu när flygen inte går. Varför engagerar jag mig i något som egentligen inte berör mig?  Funderar på att ställa ut en vit tallrik i natt och se om det regnar aska på den. Annie tycker jag borde engagera mig politiskt istället och skickar mig skottska länkar om det.

Har varit på biblioteket idag och skrivit ut personal letter som om jag vpgar ska lämna in tillsammans med mitt CV till ställen jag vill jobba på. Nu när jag har bloggat om det måste jag göra det också, det känns en aning skrämmande.

I natt var det himla hålligång här på Queens Drive, vaknar av ett sms från Ida där hon berättar att hon inte kommer iväg tyvärr, innan det har Mattia precis smsat och tycker vi borde komma till Sleazys, någongång mittinatten ramlar en affisch ner och jag vaknar och säger något halft vaken halft sovande till en Aannie som inte märkt något. Och tidigt tidigt på morgonen när jag ska gå på toa öppnar jag dörren för att se den småmärklige karln som jobbar åt Allan med att tömma soporna och städa de allmäna utrymmena, han säger något till mig men jag bara stänger dörren och tänker att jag får somna om fast jag är kissnödig. Så kan det vara en helt vanlig natt och morgon här i Glasgow. Spännande.

Nu ska jag gå ner och laga tacopasta.

Ashes to ashes

Har spenderat den senaste timmen med att fashineras äver askmolnet av vulkanen på Island som gör att flygplatserna i hela norra Europa är stängda. Igår trodde jag att världen skulle gå under så det var vad jag pratade med om med alla igår på Sleazys, men nu har jag insett att det förhoppningsvis inte blir så. Men att vulkanutbrottet fortfarande pågår och mer aska kommer. Har läst aftonbladets chatt där folk försöker hitta annat folk och lifta med och folk är fast på andra sidan jorden. Mamma skulle egentligen kommit och hälsat på imorgon och stannat tills på måndag morgon efter att hon i tisdags ringde mig och frågade om hon kunde hälsa på eftersom hon fick en akut saknad efter mig, och det är ju otroligt trist att hon inte kan komma nu verkligen. Ida och pappa skulle flygit till USA imorgon men nu ser det ut som dom inte kan göra det heller men det innebär i sin tur dock att Ida kan gå och se Molotov Jive som spelar på record hunter imorgon på record store day och det är ju positivt. Kan inte bestämma mig för om jag tycker det är bra eller dåligt med det här flygstoppet, det är ju trots allt jättebra för miljön att flygplanen inte flyger. Så jagvet inte vad jag tycker om det hela. Bara trist att jag inte får träffa mamma nu typ.

Skottland har tydligen en betydande roll i detta med prognoser om askan då det är Scottish Environment Protection Agency som analyserar den tydligen. Känner mig lite halvstolt typ, kan inte förklara varför. Annie tycker bara att jag är märklig som engagerar mig så i det här och håller med henne om att jag är lite konstig. Ska nog sluta nu innan ni tror att jag är alltför knäpp. Eller det tycker ni nog redan.

Thursday Friday whatever comes our way

Sitter just nu och söker städjobb på Gumtree, får inte hoppas allt för mycket på det dock för då blir jag bara så jävla ledsen. Funderar på att göra raggmunk till middag och tänkte gå iväg till affären och kolla om man kan få tag på lingonsylt. Åh vad gott det vore. Fast först ska jag nog gå ner i köket och rosta en macka, är fortfarande hungrig trots att jag nyss ätit gårdagens vegkorvstoganoff rester och couscous salladen från i måndags. Om man inte har så mycket att göra så tänker man ganska mycket på mat. Eller jag tänker i försig alltid på mat ändå, haha. Solen skiner idag som bara den också, så awesome!


As time you won't ever go slow

Igår åt vi couscous sallad till middag, skulle egentligen gå och se Michaels band spela men först gick vi till Sleazys för att dricka varsin red stripe, vi blev kvar och la istället de 8 punden som inträdet till spelningen skulle kostat på en pitcher öl istället. Sen när vi promenerade hem i den ganska varma natten och stod och kollade ner på ett järnvägsspår kom polisen och underade vad vi gjorde och sen skuggade dom oss hela vägen hem, ganska märkligt var det.

In the park

Söndagens frukost och dagen middag åt vi i Queens park, fantastiskt!

Thousand ways

Både i lördags och igår var det kokhett väder ute. Lördagen spenderades på taket på dagen, sen åt vi indiskt i parken på kvällen och sen gick vi tillbaka till taket och drack öl, såg på när solen gick ner och spelade ukulele. När solen sen gått ner gick vi in till stan för att fortsätta dricka öl där. Så otroligt skönt det är när man kan gå ut utan en kofta ens.

Friday I'm in love

Kvällen började med att jag åt den godaste mackan som finns på denna planet typ, med rökt tofu, guacamole, tomater och massa annat fantastiskt gott.
Sen gick vi till Maggie Mays och tog en öl och fortsatte sedan till Flying duck där klubben Í love 90s var. Så där stannade vi ett tag och lyssnade på hittar från 90 talet.

Men så tyckte vi det var trist där så då gick vi till Stereo istället och tog en öl till.
 
När vi sen kom hem var Annie sugen på tacomackor så då gjorde Annie det till alla och det var gott, gott, gott!

Nu ska vi iväg och köpa indisk mat på Spicy bite och sen sätta oss och äta det i Queens park för det är fantastiskt fint väder i Glasgow idag, sol och tshirt väder, toppen!

I jam my jacket off how can such nordic city make me sweat?

Var just på ASDA och köpte hårfärg för 3,5 pund, billigt! På väg dit var det så varmt att man var tvungen att ta av sig jackan, så sjukt skönt. Passade även på att fråga igen om dom sökte personal men fick höra för andra gången att ansökningsformulärerna var slut. Jaha tänkte jag och gick därifrån, då får jag fråga någon annan dag igen. La upp en annons på gumtree också att jag vill ha jobb, får se hur det går med det, håller tummarna.

Nu ska jag iväg till Mono och möta upp Annie och Martin där! Sen blir det Common people på Flying duck ikväll.

I crave that sound

Igår åkte vi bil med Michael till Edinburgh för att hämta upp Annies kompis Martin på flygplatsen där. När vi lämnade Glasgow och solen sken och vi åkte bil och hög musik spelades i bilen så kändes allt så jävla bra!

Here comes the flood

Igår var jag och sökte jobb på ett ställe på centralstationen. Och då i kassan ser jag sångaren i bandet Foxgang som vi såg live för ett tag sedan. Och jag tänker att jag borde säga något i stil med att dom är bra men jag vågar inte så lämnar in CVt till honom istället bara och går sedan. Vad jag ångrar mig att jag inte sa något. Dock så blev ju låten Wwhite english med dom ännu bättre eftersom han jobbar i en coffeshop, klockrent.

När jag kom hem gick jag ut och gick i ett översvämat Queens park samtidigt som det regnade. Men det var fint ändå. "I'm doing fine in Glasgow, I don't mind the rain."


Picture of 'em all

Våran vägg sen alldeles nyss:

Looking for fun

Idag var jag ute och promenerade med Annie. Hon fotade en massa och hon är ju en sån fantastik fotograf så det finns inte. Kolla själva på ohyouresosilent.blogg.se.
Jag försökte fota:

men min kamrat fick så mycket bättre bilder. Sen attakerade:
nästan oss och då blev jag lite skraj. Sen fortsatte vi  vår promenad mot ASDa och då satte jag upp min sista:
Sen hittade vi en:

och då blev Annie glad. Sen gick vi hem och lagade:

x

I wake up on a weekday and my thoughts go wild

Låg i natt i fönstret med fönstret öppet och bara tittade på staden som jag älskar och lyssnade på musik och tänkte jag kommer aldrig kunna lämna det här.
Vaknade imorse av att det regnade ute och man hörde smattret på alla fönster. Somande om och när vi sen vaknade lite senare min bästa kamrat scones till frukost, så fantastiskt gott. Snart ska jag ge mig in till stan för att kolla efter jobb gissar jag. Tills jag skriver nästa gång tycker jag ni ska lyssna på denna låt, för att första frasen i låten är så grym.


There will come a time when I think of you and smile

Mystery Jets ikväll var perfekt. Setlistan var fantastisk, en perfekt blandning mellan gamla och nya låtar och fick höra precis alla låtar jag ville. Och jag måste erkänna att jag har en crush på sångaren Blaine. Även fast han var mycket snyggare förut i lockigt hår så är han ju fortfarande grymt snygg. Åh. Och låtarna blir ju bara bättre och bättre ju mer man hör dom och är ÄNNU grymmare live. Längtar mycket tills nya skivan släpps i juni!

PERFEKT.


Det kostar att ha kul jämt

Just nu: pasta med stekt rödlök och rått ägg och delandes på en Corona utan lime i(primitivt tänkande säger Annie). Markus Krunegård med Markusevangeliet får stå för musiken. Snart iväg till Hinterland festivalen!

påsk-ägg


av Annie

från mamma

från pappa och co

Och ikväll är det Mystery Jets konsert, peppt!

It's not over

Jag är ju bara för komisk. Igår innan spelningen gick jag till ASDA för att köpa mat som jag skulle hinna slänga i mig innan jag skulle gå till spelningen, det är 4 frysta maträtter för 3 pund så jag tänker att jag köper det. Hittar Chips&curry som är den enda vegetariska maträtten som finns typ, ser då macaroni&cheese och plockar på mig det då jag ser en pasta som låter vegetarisk då den heter tomato&basil. Tar två paket av den istället och när jag sen kommer hem lite stressad och frågar vilken Annie vill ha upptäcker hon att det står att det står chicken innan pasta också, och jag har alltså hoppat över ett helt ord då. Så det blir att äta chips&curry för oss båda och vi lägger ner en lapp med pastan i köket. Ingen tar den dock så när jag kommer hem från spelningen låg det fortfarande kvar, lite pinsamt så Annie smyger då ner i köket mitt i natten och tar upp dom till vårat rum istället.


Och juste spelningen var helt fantastisk, Trapped in Kansas var himla bra och ett band som spelade innan övergrymma också. Gud vad jag älskar när det är kvällar då det bara kostar 4 pund och man får se fyra fem band för det i en svettig källare samtidigt som man har en red stripe i handen. Det är sånna kvällar jag mest av allt kommer sakna när jag någon gång är tvungen att lämna den här staden och den här tiden med den mest fantastiska kamrat man kan ha bredvid sig alltid.

Bandet som var bra men som jag inte vet vad dom heter tyvärr
Mother Fu and the Sugars

Trapped in Kansas


En torsdag förra veckan

Ida kom hit, vi gick till Sleazys och Annie fixar efterfest på ett hotellrum med en turnéledare och en trummis. Så vi dricker öl och lyssnar på musik och när det blir dags att dra plockar jag på mig så mycket som möjligt av deras rider. Morgonen efter upptäcker jag att jag blandannat tagit ett äpple och en mandarin, och minns att jag då tänkte att jag skulle ge mandarinen till Annie. Knäpp men samtidigt fin kväll.

Work

Nu har jag sökt jobb på Zara, ringt två ställen för jobb som kitchen porter och skickat in två brev med mitt CV. Håller tummarna. Förövrigt var jag på en grym spelning ikväll! Mer om den kommer imorgon.


RSS 2.0