Edinbraa and Glazgo

Försökte lära mig att säga Edinburgh och Glasgow med skottskt uttal för några veckor sedan. Då filmade jag en skotte som Ida och Annie började prata med på Sleazys som hette Gerald i efternamn men som vi då började kalla Geraldine efter Glasgvegas låten. Övar fortfarande för att få till rätt uttal.

I was never ment to be the good boy

Nu har vi kommit till det stadiet att folk börjar skratta åt oss för att vi inte fått jobb efter 5 månader. Det känns väl sådär kan jag säga, man känner sig inte bättre om man säger så. Först några äldre svenskar vi träffade, sen en taxichaufför och sist han som jobbar på vårt stam-indiska-take-away ställe Spicy Bite. Nej nu ska jag fan ge mig tusan på att få ett jobb här, för att överbevisa dom! Nästa: Job Centre Plus idag.
Vi hörs(Ida är här, därför har jag inte bloggat så mycket, förlåt. Och speciellt ber jag om ursäkt till dig Annie, hoppas du inte hatar mig allt för mycket, jag älskar dig iallafall.)

Saturday nights

Så okej lördagskvällen. Som var så fantastisk fin och som slutade med att Annie och jag på hemvägen gick omkring och skrek för vi var så lyckliga. Ni skulle kunnat få se en video på det, men det fungerar inte att tanka in videosar från min mobil till datorn så tyvärr. Iallafall. Sa först hej då till pappa och Jenny och Matilda och då ringde Patronen och frågade var vi var. Egentligen hade vi väl inte tänkt gå till Sleazys men det blev dit vi gick. Beställde två Backaru, men det fanns typ inga grejer till det tydligen så det blev två Buckfast med lemonad, och dessutom mer Buckfast än det skulle varit sa bartendern till Annie. Sen kom Patronen fram och hälsade, allt var lite stelt för jag var inte så full eller visste vad jag skulle säga. Så Annie och jag försvann ner i källaren där det var klubb men inte en kotte för dom precis hade öppnat där nere. Då spelar dom Normandie med Shout out louds och jag blir helt lyrisk. Åh så fint det var. Smsar folk åt höger och vänster, svenska Sara som bor här i Glasgow, en kille vid namn John 27februari sleazys i min mobil och Rosie. John 27 februari kommer dit, ganska så full och står och dansar, eftersom Annie lämnat mig och står och pratar med Patronen smiter jag också dit och står och pratar med honom och Annie minglar iväg. Sen ser vi ett gäng sjukt snygga killar och vi båda tänker oh! Vi går ut och tar luft och då börjar en av dom snygga killarna prata med oss. Tydligen spelar dom i bandet The computers som tidigare spelat på King Tuts, och är från Exeter i England och dom alla har "the cutest brittish accent ever!" Kvällen slutar iallafall att vi ska med dom på efterfest i någon förort där dom bor hos en kompis den natten. Sitter senare i deras turnebuss och känner så otroligt starkt hej-jag-vill-spela-i-band-och-åka-på-turne. Det blev inte så att vi åkte med dom på efterfest, för någonstans på vägen bli min käre kamrat väldigt åksjuk, men det gjorde inte så mycket för kvällen var finast ändå! Och Annie fick en Buckfast ring från snyggaste killen och ett himlans fint sms precis efter att vi hoppat av bussen att det var "nice to meet you". Folk är så himla fina här när dom skickar nice-to-meet-you-sms precis efter man träffats, vad jag älskar det. Och förhoppningvis kommer dom tillbaka till Glasgow och spelar i slutet på april/maj.

Standing in a park wearing feathers, asking people about the weather

Igår tog jag först en promenad till West-end och Kelvingroove och på vägen sökte jag jobb på ett takeaway ställe. Sen när jag kom hem var Annie och Michael taggade på att gå ut i parken och dricka öl så jag gjorde en kladdkaka och så gick vi och köpte Corona och sen lime och tog sen med oss ukulelen och satte oss i parken. Satt kvar ända tills det började skymma och gick vi in istället. Sånna dagar och kvällar gör att man älskar livet här. Hej vad jag ser fram emot varmare dagar då man kan hänga ännu längre på kvällar med fina skottar där.
 

Football fever

Lördagen spenderades med att gå på en fotbollsmatch, Celtic-St Johnston, med pappa på Celtic park. Fotbollsuppladdning innan med öl och sedan march till arenan innan. Kul att se matchen, satt asbra och Celtic vann med 3-0 så det var kul. Sedan middag och sedan sa jag hejdå till pappa, Matilda och Jenny och Annie och jag gick sen ut. Men den kvällen kräver ett eget inlägg så det kommer senare. Nu ska jag nog sova och stänga av min dator som just nu brummar förfärligt, trots att jag omintallerat den och allt. Suck.

A day in the life

Med pappa och Jenny och sötaste Matilda i Glasgoe har dagen spenderats med att gå upp tidigt, gå till jobcentre, ominstallera datorn, äta indisk buffe, ASDA, buss, öl på Maggie Mays och mat på mono. Himla fint.
Hjärnor och foster aka friterad lök, pakorachampinjoner, ganska gott trots utseendet.

pappa och Jenny

sötaste lillasystern

The restless breakout


för att jag var himla rastlös tidigare när ingenting hände. så jag klippte min lugg, bytte kläder flera gånger, fotade mig själv, försökte spela ukulele, gick och köpte choklad och gick hem igen och åt den. och sen plingade telefonen äntligen till och jag gick iväg och mötte pappa, jenny och matilda. och sen ringde jag annie ett antal gånger för att säga att hon var saknad. och nu sitter jag ensam hemma och är fortfarande ganska rastlös.


Guessin' that the river's gonna dry up

Häng vid Clyde idag, och promenad i industriområde. För att sedan sluta på ASDA där vi köpte alla grönsaker som fanns typ för att göra pastasallad och sen svart papper för att Annie har planer på att bygga på sitt objektiv med det. Och jag insåg att The sparrow and the medicine är en förjävligt bra låt med Tallest man on earth. Lyssna samtidigt som ni kollar på bilderna! Hoppas hoppas han spelar i Glasgow och att jag är kvar här då.



Imorgon kommer pappa och co hit och hälsar på och min älskade kamrat ger sig iväg på roadtrip över en natt.

Nite time is my time

I meet the day with sleepless eyes


I never told you all of my secrets, but you know I was never lying to you

I måndags åt vi godaste vegetariska pizzan från ASDA och drack Red Stripe till middag. Och sen senare på kvällen kom Michael och vi gjorde vi pannkakor, skrattade och skämde ut oss i köket(vilket händer ganska ofta).



The city that have it all

Skulle egentligen uppdaterat med bilder från igår och idag men kan inte ladda upp bilder just nu, försöker igen imorgon. Tills dess kan ni lyssna på denna spellistan.

Your shadow reaching down to Glasgow and Clyde

Idag lyssnar jag på Glasgow&Clyde med The Tarantula Waltz på repeat. Efter ett tips från Ida(läs mer här

Half my heart beats

Igår kväll åt vi kinamat och var på klubben Half My Heart Beats på The Flying Duck. Dom spelade bra musik  så vi hängde där ett tag men det var inte så värst mycket drag så vi gick då vidare till Stereo.

Take the bridge over never ending rails

Ibland suger jag på att uppdatera, jag vet, och ber om ursäkt. Min kamera dog när vi var ute och lekte med självutlösaren vid en tågstation en dag i veckan. Och då trodde jag den gått sönder föralltid, men så stoppade jag batteriet i laddaren igen och igår vågade jag sätta in det i kameran igen och då funkade kameran! Och då kunde jag också tanka in dessa bilder:
Just nu är det sol ute och jag vill egentligen bara gå ut men jag kan inte, för är dunderförkyld och har mycket ont i halsen. Inte kul.

He's half in love with Elizabeth, and he's half in love with you

Igår tog jag tåget in till centralstationen fast jag var sjuk för att köpa biljetter till Hinterland, en festival som är här i Glasgow den 3 april. Bara för att jag vill se Mystery Jets. Vill inte gå själv så passade på att köpa en biljett till min kamrat också. Nu är jag jävligt peppad på det!
 

Two doors down

Rummet bredvid oss i korridoren som leder till brandtrappan är ledigt. Var inne alleled nyss där och tittade eftersom dörren stod på glänt och det rummet såg himla fint ut. Fast mindre, men med snedtak och ett fönster som man kan ta sig ut på taket på. Det var där dom gröna conversen bodde(som jag pratade om att jag sett i en film, närmare bestämt den här), synd att vi aldrig lärde känna honom. Iallafall ett rum är ledigt så om någon känner för att flytta till Glasgow så tycker vi ni borde flytta in där! Eller egetligen vill ju vi ha det rummet också, men det har vi nog inte råd med. Så det är fritt fram för er.
Skulle precis gå dit och fota men min kamera fiuck något fel på sig igår så det går inte att fota med den, den fattar liksom inte att objektivet är där. Nu har jag satt batteriet i laddaren och hoppas verligen att det löser sig för annars har jag ingen kamera att fota med. Och har inte råd alls att köpa en ny en eller lämna in den å lagning.


There is a guy that walks around in this town

Idag skulle jag egentligen gå till stan och köpa strumpbyxor och biljett till Hinterland men så fick jag sms från Jodi som undrade vilka bussar man kunde ta till Southside. Blev jävligt paff att han hörde av sig, och sen till mig och inte Annie och sen så frågade han om vi ville möta upp honom och följa med honom att sätta upp affischer så då gjorde jag det. Vi gick runt i hela Southside nästan och jag kollade på medans han satte upp affischer med reklam för Stereo på olika kaféer och pubar. Kände mig ganska obekväm hela tiden men tyckte dock att det var kul ändå. Varför kan inte jag bara vara en såndär som bara pratar på och är rolig och intressant när man träffar folk man inte riktigt känner men som man vill bli kompis med? Som tur är så tyckte Annie om mig ändå fast jag inte vågade prata särskilt mycket i början. Hon är bra hon Annie.

Flash of lightning through the industry tonight

Det är något visst med rök och spegelbilder i vattnet.

I’ll just cherish those sweet moments

En kväll i Glasgow green

och så en favorit i repris, Hanna ringar in. Vi såg en räv i parken, som sprag galet nära oss, men dock fick ingen av oss bra bilder på den

I came to Berlin to have some fun

Idag hade jag fått brev från min fina vän Meike i Tyskland. Som sov på min soffa i somras och var på popaganda med och som då gillade Florence Valentin. Och som är så cool och som jag ska starta ett kollektiv med i Berlin med i framtiden. Hon hade skickat mig filmen Das wilde leben bland annat som Victor Norén från Sugarplum Fairy spelar Mick Jagger i.

Here comes the rockbands over the docklands they can tell you how it fells

Idag har jag köpt en gul ukelele! Hade helst velat ha en röd en men dom var slut så det fick bli en gul istället. Nu gäller det bara att lära sig att spela på den också.

My gift is waiting

Igår förmiddag gav vi oss ut på taket för att äta lunch och hänga. Det var varmt och man frös knappt så där blev vi kvar ett tag, så fantastiskt det är alltså!
 
Sen så begav vi oss till Mono på kvällen för att se en av Annies favoritartister, Aidan Moffat som skulle spela där. Bra och jag smälter ju så fort någon pratar eller sjunger på skottska så jag knappt förstår. Han sjöng något roligt, alla skrattade och jag skrattade med fast jag inte riktigt hörde vad han sa. The second hand marching band spelade innan Aidan och fast vi ramlade in efter dom spelat ett tag så lät det vi hann höra fint.

Jag är så trött på alla mail och koder


As far as my dream could see

I förrgår såg jag på gumtree att Maggie Mays(bar/klubb/ställe som spelar bra musik och har red stripe för 2 pund) sökte en glass-collector. Jaa tänkte jag tills jag såg att man var tvungen för att ha ett UK pass för att söka jobbet. Men det struntade jag i och mailade in ett ganska så despreat mail till dom där jag skrev att jag så sjukt gärna villle ha jobbet och att jag skulle passa perfekt där och att dom spelar bra musik där och har en fantastisk stämning där. Tror inte dom lär höra av sig men har iallafall försökt. Men åh så gärna jag skulle vilja ha det jobbet, det skulle vara perfekt för mig. Jag skulle passa som handen i hansken där.

Hoppas bara dom inser det. Insåg just att jag borde skapa en ny kategori här på bloggen: jobb.

Såklart

Gårdagens middag bestod av en aptårta vi köpt på ASDA. För att man någon gång i livet måste äta en tårta till middag och för att tårtorna på ASDA är roliga. Fast dock åt vi inte så mycket för man mådde ganska illa efter någon tugga. Men imorse kom Annie på att det blev gott om man stoppade in den i micron.

Hej från oss

Vårt internet dog hemma igår bara sådär och tror att det är routern som står på okänd plats så vi fick aldrig igång det. Så nu sitter vi på mono och dricker te och surfar. Hej från mig och den otroligt snygga tjejen som sitter mittemot mig nu!

Jack and coke


Och ingenting är som vi är

En av dom bästa sakerna med att vara här med världens bästa Annie är när hon kommer med idén att köpa en burk nutella och sen ta med sig två skedar och sätta sig och äta upp hela burken högst upp i Queens park medans solen skiner.

We had the greatest expectations

Annie hade fått en paketavi och igår bestämde vi oss för att ge oss iväg för att hämta ut vid någon tågstation långt bort. Trodde vi. Tills när vi betalat 5,90 för tågbiljetten och inser att paketet egentligen fanns att hämta ut på posten vid oss. Men då hade den stängt när vi kom tillbaka så det blev inget uthämtande av paket. Barar ganska mycket besvikelse att vi inte längre var påväg mot ett äventyr. Men det var kul så länge vi trodde det.

Ny kamrat

Vi har fått en ny kamrat, som ska ta bort fukten i vårat rum. Allan har insett att det är ett problem så igårkväll så kom han med med en brummande stor sak som ska ta bort fukten på något sätt och ett 10pundskort till elen . Soft att få ett 10 punds kort så vi slipper betela för fuktsaneringen sjävl, och så sa han att vi skulle ha på värmen någon gång ibland för det också. För det är tydligen en av anledningarna till att det blivit såhär sa han, fast det tror jag inte riktigt på för det var ju typ såhär när vi flyttade in. Får se hur det funkar dock.

If you think I'm slowing down, then I don't know what to do

Just nu: grönsaksstavar med guacamole och tacodipp och Johan Falk filmerna.


RSS 2.0